(video) Premieră: Noua, a patra generaţie Acura MDX

Cei de la Acura au decis să nu o întindă mult şi după aproape două luni de la dezvăluirea prototipului noii generaţii MDX, acum câteva ore a arătat lumii modelul de serie. În realitate, diferențele sunt aproape inexistente!

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 5.039 (+56) x 1.999 (+25) x 1.704 (+15) x 2.891 (+72) mm. Jantele standard măsoară 19 inci. Designul exterior şi interior este realizat în stilul altor modele moderne ale mărcii. Farurile şi stopurile sunt full LED.
  • La bază are noua platformă care a fost instalată şi pe noua generaţie TLX, una a cărei caracteristică principală este suspensia frontală cu braţe duble instalate transversal în loc de o configuraţie McPherson. Pe puntea din spate a rămas o configuraţie multi-link, însă ambele sub-cadre sunt noi şi mult mai rigide. Încă o noutate legată de şasiu este un amplificator electric pentru frâne în locul unuia în vid.
  • În continuarea va fi oferit cu trei rânduri de scaune. Pentru al doilea rând se va propune o soluţie optimă în locul alegerii unei banchete sau a unei perechi de scaune individuale: secţiunea centrală poate fi instalată, transformată într-o cotieră sau chiar demontată.
  • Noul MDX a devenit primul model al mărcii cu panou de bord digital Acura Precision Cockpit, care măsoară 12.3 inci în diagonală și are mai multe opțiuni de afișare. Aceeași dimensiune o are şi monitorul central al sistemului multimedia, operabil printr-un touchpad de lângă levierul cutiei de viteze. Se anunţă şi despre prezenţa unui head-up display care oferă o proiecţie pe o suprafaţă de 10.5 inci.
  • Aluminiu, piele Milano și lemn natural se numără printre materialele premium folosite pentru decorul interior. Scaunele frontale pot avea şi funcţie de masaj cu nouă moduri de funcţionare. Un acoperiş panoramic vine standard. Un sistem audio opţional ELS Studio 3D vine cu 25 de difuzoare şi o putere de 1.000 de waţi.
  • Volumul portbagajului după al treilea rând de scaune a crescut de la 419 la 462 litri (conform metodologiei EPA americane). Iar volumul maxim de încărcare, cu scaunele rabatate din al doilea şi al treilea rând, ajunge acum la 2.022 litri (anterior 1.937).
  • Sub capotă situaţia este următoarea. De bază va fi un benzinar V6 de 3.5 litri, cu 294 CP şi 362 Nm de cuplu. Acesta va fi răcit suplimentar printr-o grilă de radiator cu elemente active controlate electronic. Este cuplat la o transmisie automată în 10 trepte, operată printr-un set de butoane de pe consola centrală şi padele în spatele volanului prin care, dintr-o singură mişcare, poate schimba rapoartele cutiei la necesitate cu patru deodată în sus sau în jos. Tracţiunea este standard pe faţă, iar ca opţiune este a patra generație a sistemului SH-AWD cu ambreiaje individuale pentru conectarea osiei posterioare.
  • Iar în vara anului 2021, gama va fi extinsă cu un MDX Type S – primul SUV cu o astfel de nomenclatură. Acesta va avea un V6 turbo de 3.0 litri şi cu injecţie directă, cu 360 CP şi 480 Nm de cuplu. Cutia de viteze în 10 trepte şi un sistem SH-AWD vin standard, însă resetate împreună cu suspensia. Jantele de 21 inci vor ascunde mecanisme de frânare Brembo cu patru pistoane în etriere. Terminaţiile de eşapament vor fi două duble. Barele de protecţie şi grila de radiator uşor diferite, în timp ce la interior caracterul sport va fi resimţit mai accentuat.

Vânzările noului MDX vor începe în SUA din februarie 2021. Preţul de start este de 46.900 de dolari şi poate ajunge la puţin peste 60.000 de dolari cu toate opţiunile incluse.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/