(video) Actorul Jason Momoa și-a trecut pe electricitate al său Rolls-Royce din 1929

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jason Momoa s-a lăudat cu rezultatele ultimului său, așa-numit experiment. După ce a obținut un Rolls-Royce Phantom II, în urma unei licitații organizate în cadrul Goodwood Revival din 2021, actorul american a luat decizia să-l treacă pe electricitate!

Operațiunea de schimbare a unității de propulsie a fost relatată și în serialul On the Roam (poate fi găsit ușor și vizionat online), serviciile fiind asigurate de Electrogenic. Compania britanică a ținut să precizeze că mașina în cauză este cea mai veche la care au lucrat vreodată.

De notat că automobilul cu o vechime de aproape un secol a fost produs la vremea sa în doar 1.681 de exemplare cu diferite caroserii.

De la bun început…

Acest Phantom II a fost echipat cu un motor cu șase cilindri în linie, cu o capacitate de 7.668 cm3! Pe timpuri Rolls-Royce nu obișnuia să indice puterea exactă a propulsoarelor sale, astfel încât estimativ produceau 40-50 CP. Cuplat era la o cutie mecanică în patru trepte. Tracțiunea era transmisă spre puntea din spate printr-un arbore cardanic. Suspensia folosește arcuri semi-eliptice (lamelare).

Specialiștii implicați în conversie au subliniat că nu s-ar fi apucat de proiect dacă transformarea ar fi ”stricat” irevocabil mașina. 

Spun că au avut noroc de compartimentul motor voluminos încât o baterie modernă de 93 kWh (încărcabilă prin port CCS) să se potrivească în locul benzinarului. Și pentru ca această trăsătură modernă să nu ”sară în ochi”, bateria a fost acoperită cu o carcasă decorativă custom, realizată manual.

De mișcare răspunde acum un singur electromotor cu 204 CP și 310 Nm, însă o cutie de viteze specială permite obținerea a până la 1.000 Nm la roți. Mai este prevăzut un sistem de recuperare a energiei și o componentă hidraulică încorporată în sistemul original de frânare. S-au găsit și soluții pentru a fi continuată lubrifierea componentelor care au nevoie de ulei, în ciuda eliminării motorului termic.

În cabină, panoul de instrumente a fost modificat corespunzător. Indicatorul nivelului de combustibil a fost înlocuit cu un indicator LED a rezervei de putere. Iar în locul unui ampermetru a fost instalat un indicator al nivelului de putere curent. Printre altele a fost montat un sistem audio Hi-Fi de ultimă generație (cu mai multe difuzoare, subwoofer integrat și suport Bluetooth). Toate acestea sunt discret ascunse vederii.

Toate sistemele mașinii sunt conectate și gestionate fără probleme printr-o suită de software personalizată – toate dezvoltate intern de inginerii de software Electrogenic. Modurile de conducere disponibile sunt Drive, Eco, Sport și Regen doubler. Autonomia se poate ridica până la 250 km.

Cel mai important lucru în consecință!

Conversia lui Jason Momoa, cu o greutate de două tone, este complet reversibilă, astfel că Phantom poate fi readus la starea inițială fără nicio problemă, căci nimic nu s-a tăiat sau găurit. Doar unele părți au fost eliminate și altele adăugate pentru a îndeplini visele electrice ale lui Charles Rolls și Henry Royce dacă ar fi avut pe vremea lor tehnologiile actuale.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise