METRO Cash & Carry Moldova investește în proiecte sustenabile, prin deschiderea primei stații de încărcare a automobilelor electrice din cadrul rețelei

0

Articol de: METRO Moldova

Chișinău, 5 Martie 2019 – Prima stație de încărcare a automobilelor electrice din cadrul rețelei METRO Cash & Carry Moldova a fost inaugurată în data de 5 martie 2019, în parcarea magazinului METRO Chișinău 1 (Stăuceni), în parteneriat cu Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), compania Legrand și proiectul Orașe Verzi Durabile.

Compania METRO Cash & Carry Moldova, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), compania Legrand și proiectul Orașe Verzi Durabile au realizat împreună una din inițiativele privind proiectele de sustenabilitate, instalarea primei stații de încărcare a automobilelor electrice, din cadrul rețelei din Moldova. Compania franceză Legrand, prin intermediul dealerul său oficial din Moldova, compania Odeskabel Moldova, a pus la dispoziție utilajul, iar METRO iși asumă costurile de instalare și întreținere. Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, compania Legrand și proiectul Orașe Verzi Durabile au misiunea de a cataliza investițiile în dezvoltarea urbană cu emisii scăzute de dioxid de carbon, pe baza unei abordări integrate de urbanizare, prin încurajarea inovației, a planificării participative și a parteneriatului cu sectoarele public și privat.

Conectarea primelor autoturisme la stația electrică a fost realizată cu participarea Dafinei Gercheva, Reprezentantă rezidentă PNUD Moldova, Ruslan Codreanu, Primar general interimar al mun. Chişinău, Karoly SZALAI, Director General METRO Cash & Carry Moldova, reprezentanții companiei franceze Legrand, și reprezentanți ai comunității conducătorilor de automobile electrice și hybrid.

Prima stație a fost inaugurată în parcarea magazinului METRO Chișinău 1, iar până la sfârșitul anului 2019 se planifică deschiderea a încă două stații suplimentare, în magazinul din sectorul Botanica și magazinul din orașul Bălți.

„Această măsură vine să susțină inițiativele publice privind crearea infrastructurii de soluții alternative de energie și strategia globală a companiei METRO, privind inițiativele de reducere a emisiilor de CO2. Sustenabilitatea este cuvântul cheia pentru transformarea provocărilor actuale în oportunități. La METRO, avem o viziune clară: Noi acționăm astăzi pentru mâine și urmăm principii durabile în tot ceea ce facem”, a menționat dl Karoly SZALAI, Director General METRO Cash & Carry Moldova.

Stațiile vor fi disponibile pentru clienții magazinului și toți vizitatorii, pentru reîncărcarea autoturismelor, în timpul programului magazinului. Toți clienții și vizitatorii magazinului vor beneficia de o oră gratuită pe zi, pentru reîncărcarea mașinii.

Stația are o capacitate de 22 kW și poate încărca simultan două automobile, iar timpul alocat de o oră, pentru fiecare client, este absolut suficient pentru combinarea experienței de cumpărături cu încărcarea autovehiculului până la o capacitate aproape deplină.

Costul încărcării este suportat de METRO, pentru a motiva clienții și partenerii săi să investească în soluții alternative, care nu poluează mediul, prin urmare să investească într-un viitor verde al orașului Chișinău și pe termen lung într-un mediu mai puțin nociv.

Din anul 2010, METRO este  membru al Inițiativei ONU Pactul Global. METRO sprijină punerea în aplicare ale celor 17 Obiective de Dezvoltare ale ONU și până în 2030 are ca scop reducerea emisiilor de CO2 cu 50%, în cadrul grupului.

Pentru patru ani consecutivi, METRO AG deține primul loc în Indicatorul Sustenabilității Dow Jones, în industria comercializării produselor alimentare.

METRO este unul din specialiştii internaţionali în domeniul vânzărilor en-gros şi retail. Compania își desfășoară activitatea în 35 țări și angajează peste 150.000 de oameni din întreaga lume.  În anul financiar 2017/18, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de €36.5 miliarde. Compania oferă soluții individualizate pentru a satisface cererea la nivel regional și internațional pentru clienții săi angrosiști și din vânzări cu amănuntul.  Prin intermediul mărcilor sale comerciale METRO/MAKRO Cash & Carry și Real, precum și prin intermediul serviciilor de livrare și prin inițiativele privind digitalizarea, compania METRO stabilește standardele pentru viitor: focalizarea pe client, soluții digitale și modele de afaceri sustenabile. În Republica Moldova, compania METRO este prezentă din 2004, având trei magazine, peste 25.000 de articole în fiecare magazine și peste 600 de angajați.

Pentru mai multe informații accesați paginile www.metroag.de sau www.metro.md.

P.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata