Moldova: A expirat un Cod Galben de caniculă înainte de vreme și a intrat în vigoare unul de vreme instabilă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Meteorologii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova anulează un Cod Galben pentru a institui altul! Avertizarea de caniculă emisă pentru perioada 28 iunie – 4 iulie nu mai este valabilă începând cu data de 3 iulie. Condițiile meteorologice s-au schimbat, iar temperaturile vor scădea în următoarele zile.

Din această după amiază și până mâine seara este în vigoare un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică! Pe arii extinse, începând din nordul țării și treptat cu extindere în raioanele centrale și parțial sudice se prevăd fenomene periculoase:

  • Averse însoțite de descărcări electrice!
  • Izolat, averse puternice cu grindină! În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2!
  • Intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s!
Meteorologii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova anulează un Cod Galben pentru a institui altul!

În acest context, Primăria Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții Capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

De asemenea, pentru a preveni eventuale incidente, cetățenii sunt îndemnați să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia.

Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz. În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112!

Vezi și: Atenționările și recomandările IGSU în contextul avertizării meteo de instabilitate atmosferică

Cmentariile sunt închise