(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Subaru XV

Prezentat ca un concept acum un an la acelaşi Salon Auto, iată că în 2017 Subaru a lansat noua generaţie a crossoverului XV.

Modelul este construit pe baza platformei modulare Subaru Global Platform, aceeaşi fiind folosită şi pe cel mai nou Impreza.

Folosirea noii platforme a permis creşterea durabilităţii construcţiei cu 70-100 de procente. De asemenea, în caroserie este integrat un stabilizator spate, ceea ce face ca ruliul să fie micşorat cu 50 de procente.

https://youtu.be/EWWuLGaDe0Q

Ca şi pe vechea generaţie, Subaru XV este dotat cu sistem de tracţiune integrală. Pe lângă aceasta, crossoverul mai este dotat cu un regim special a sistemului de control electronic numit X-Mode.

Garda la sol a noului XV este de 220 milimetri. În acelaşi timp centrul de greutate a fost coborât cu cinci milimetri.

Sub capotă va sta deocamdată un singur propulsor boxer actualizat, care are un volum de 2.0 litri. Acesta produce 154 de cai putere şi 196 Nm de cuplu.

Subaru spune că 80% din detaliile agregatului sunt noi. Datorită lor motorul este mai puternic, mai uşor şi consumă mai puţin carburant, iar acesta este cuplat la un variator care are şapte trepte “virtuale”.

Noul Subaru XV a mai primit o servodirecţie îmbunătăţită, un ecran multimedia cu ecran tactil de opt inci, dar şi un complex de sistem de siguranţă EyeSight, care include un cruise control adaptiv, sistem de preîntâmpinare a coliziunilor frontale, sistem de monitorizare a traficului şi altele.

Maşina urmează a mai fi prezentată peste ocean la Salonul Auto de la New York. O dată a startului vânzărilor nu a fost anunţată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/