Moldova: Din 2021, posesorii de mopede, scutere şi motorete ar putea achita la fel taxa de drum

După ce autorităţile au decis suspendarea propunerilor de includere a taxei de drum în accizul la carburanți şi de majorare a taxelor de lux pentru maşinile noi în proiectul de lege privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, dar vor să dea undă verde pentru liberalizarea importului de autovehicule, am mai descoperit o noutate în proiectul de lege în cauză, una care îi vizează pe o anumită categorie de utilizatori de drumuri din Republica Moldova.

Posesorii, proprietarii sau conducătorii de mopede, scutere și motorete, vor plăti taxa de drum la fel cum o fac în prezent conducătorii de autovehicule de talie mai superioară! Va fi valabil din 2021 dacă proiectul de lege cu modificările în cauză va trece până la sfârşit de an de votul Parlamentului.

FOTO: motorbox.com

Ministerul Finanţelor este cel care propune introducerea noțiunii “Moped / Scuter / Motoretă” în Codul Fiscal. Actualmente, conform prevederilor Codului Fiscal la art. 336 nu se regăsește noțiunea menţionată şi prin urmare introducerea sa în punctul 10 prim (punctul 10 se referă la motociclete) al acestui articol “se consideră necesară în vederea reglementării regimului de impozitare a acestora cu taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehicule
înmatriculate în Republica Moldova.”

Punctul 101 va avea următorul cuprins:
“101) Moped, Scuter, Motoretă – autovehicul cu două sau trei roți a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h, și care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depășește 50 cm3 sau cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 4 kW, iar masa proprie a autovehiculului nu depășește 350 kg.”

Astfel, conform tabelului cu taxele pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova, anual, posesorii unor astfel de autovehicule precum cele notate mai sus, vor trebuie să achite câte 300 de lei.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/