Moldova: Preţul benzinei 95 va depăşi în weekend suma de 24 de lei pentru un litru

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Menţiune importantă! Orice articol de acest gen se referă la preţurile carburanţilor comercializați pe teritoriul Republicii Moldova!

Preţul benzinei 95 va depăşi în weekend suma de 24 de lei pentru un litru! Ultima dată când acest carburant a avut un asemenea preţ a fost în ziua de 7 decembrie 2022.

Anterior, ANRE a declarat că din 1 ianuarie 2023, acciza pentru o tonă de benzină importată s-a majorat cu 637 lei și pentru o tonă de motorină cu 268 lei, ceea ce în consecință se va reflecta treptat pe parcursul a două săptămâni în prețul final la pompă. Astfel fiind spuse, în curând scumpirile ar trebuie să înceteze.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise