Moldova: Preţul motorinei se apropie de 17 lei, iar al benzinei 95 de 21 de lei

Motorina şi benzina standard cu cifră octanică 95, a căror preţ maxim de comercializare pe piaţă este stabilit zilnic de ANRE de la începutul lunii septembrie, sunt aproape să depășească 17 şi respectiv 21 de lei litrul!

FOTO: cvlpress.ro

Astăzi, ANRE a publicat noi preţuri maxime de referință care vor intra în vigoare de la ora 0:00. Noul plafon pentru motorina standard este de 16.71 lei, iar pentru benzină 20.78 lei.

Pentru comparaţie, în ziua de 2 septembrie de când ANRE a început să plafoneze preţurile pentru principalele produse petroliere, peste care operatorii de pe piaţă nu au voie să treacă când le formează pe cele afișate pe panouri, carburanţii respectiv costau 16.27 şi 20.07 lei pentru un litru.

În ziua de 7 septembrie, într-un comunicat de presă, ANRE a precizat că:

“Ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere la principale la burse petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic. Informăm că, mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă, în prețul final plătit la pompă, a evoluțiilor pe piața internațională.”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/