Moldova: Preţul motorinei standard se distanțează de cel al benzinei 95

1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Preţul unui litru de motorină standard l-a depăşit astăzi pe cel al benzinei 95, iar pentru ziua de mâine se mai scumpeşte niţel şi astfel a început o distanțare în ce priveşte costul acestor produse petroliere. Vineri diferenţa de preţ va fi de aproximativ 20 de bani.

Deocamdată ANRE nu a ţinut să explice motivul scumpirii motorinei, dar până o va face iată preţurile maximale ce vor fi afişate vineri, 19 august, pe panourile staţiilor de alimentare dintre Prut şi Nistru.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

1 Comentariu
  1. […] sursa AUTOBLOG.MD […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata