Noi indicatoare pe podul din strada Ismail, valabile pentru camionagii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Deşi astfel de indicatoare erau necesare de montat cu câţiva ani în urmă, iar o următoare etapă să fi fost acum interzicerea completă a deplasării camioanelor de mare tonaj, Primăria Chişinău s-ar fi gândit să apeleze la procedura „mai bine mai târziu, decât niciodată”.

Municipalitatea anunță că pe podul din str. Ismail, aflat într-o stare avansată de degradare, autocamioanele vor circula doar pe benzile interioare ale carosabilului. Noi indicatoare rutiere au fost montate în acest sens.

Măsura a fost luată ca urmare a expertizei efectuate asupra stării podului de pe str. Ismail, care impune măsuri de limitare și redirecționare a circulației autocamioanelor, pentru a reduce impactul negativ asupra elementelor periferice ale podului.

De asemenea, antreprenorul responsabil de lucrările de reparație a podului din str. Mihai Viteazul a semnalat o serie de dificultăți cauzate de circulația autocamioanelor pe pod, care generează vibrații și perturbă procesul tehnologic.

Astfel, pentru a evita închiderea totală a circulației pe pod pentru o perioadă mai îndelungată, Direcția Generală Mobilitate Urbană (DGMU) îndeamnă conducătorii de autocamioane să respecte restricțiile impuse de indicatoarele rutiere și să evite tranzitul pe pod.

Pentru a preveni deteriorarea avansată a acestor poduri, DGMU a solicitat Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să acorde suport, în limita competențelor, folosind mijloacele tehnice de dirijare a circulației rutiere, pentru a proteja structurile podurilor și pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Cmentariile sunt închise