(video) Premieră: Noile Porsche Cayenne GTS şi Cayenne GTS Coupe

0

Cu noile Cayenne GTS și Cayenne GTS Coupe, Porsche își completează gama de SUV-uri cu două modele noi proiectate cu performanțe de conducere superbe în esenţa lor. Cayenne GTS Coupe devine şi primul SUV al mărcii care a primit terminaţii de eşapament scoase la vedere mai aproape de mijlocul barei de protecţie.

Caracteristicile cheie ale modelelor:

  • S-a revenit la motorul V8! În locul celui V6 de 3.6 litri, purtat de predecesor, s-a montat o variantă deforţată al celui creat pentru Cayenne Turbo S. Unitatea biturbo de 4.0 litri produce 460 CP (+20 CP) şi 620 Nm (+20 Nm). Ambele modele pot face 0-100 km/h cu pachet Sport Chrono în 4.5 secunde (-0.6 s), în timp ce viteza maximă urcă până la 270 km/h (+8 km/h).
  • S-au putut realiza noile cifra prin transmisia automată Tiptronic S cu opt trepte ajustată, sistemul de control adaptiv al cilindrilor, sistemul de injecţie directă cu benzină cu poziție centrală a injectoarelor și a un sistem de management termic proiectat inteligent. Conform ciclului combinat NEDC, cele mai sportive modele Cayenne pot ajunge în condiţii ideale să înregistreze un consum de combustibil de 11.4- 11.2 l/100 km.
  • Sistemul de evacuare sport de înaltă frecvență este o nouă dezvoltare. Acesta dispune de două terminaţii ovale poziționate central, care sunt oferite exclusiv pe Cayenne GTS Coupe și în viitor, de asemenea, pe Cayenne Turbo Coupe – în combinație cu pachetul opțional Lightweight Sports Package.
  • Suspensia standard cu arcuri din oţel coboară mașina cu 20 de milimetri și include Porsche Active Suspension Management (PASM) pentru controlul activ și foarte sportiv al amortizoarelor. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) este, de asemenea, o echipare standard.
  • În combinație cu jantele standard RS Spyder Design de 21 inci vin nişte mecanisme de frânare din fontă gri, de dimensiuni generoase (390×38 mm în față, 358×28 mm în spate), echipate cu etriere de frână roșii. Ca opțiune se oferă mecanismele Porsche Surface Coated Brake (PSCB) sau cele carbo-ceramice Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Alte opțiuni includ suspensia pneumatică cu trei camere şi care face garda la sol mai mică cu 10 mm, sistemul de roţi directoare spate și sistemul de stabilizare activă a ruliului Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).
  • Pachetul standard Sport Design asigură un aspect unic și exclusiv, în combinație cu numeroase accente în negru. Noile modele Cayenne GTS sunt echipate standard cu jante RS Spyder Design de 21 inci, cu finisare satin-gloss Black. Farurile LED cu sistem Porsche Dynamic Light System (PDLS) și bara de lumină din spate au primit un finisaj fumuriu. Prizele de aer din față, ornamentele laterale ale ferestrelor, țevile de eșapament ale sistemului de evacuare sport, denumirea modelului şi logoul Porsche din spate, toate sunt finisate într-o culoare neagră.
  • Materiale de înaltă calitate cu ar fi Alcantara pe tot tavanul, panourile centrale ale scaunelor, cotiera de pe consola centrală și uși, precum și aluminiul periat de culoare închisă se numără printre dotările de ordin decorativ. Scaunele sport standard cu reglaje în opt poziţii, rezervate exclusiv noilor modele GTS, oferă suport optim în viraje dinamice datorită înălțimii crescute a suporturilor laterale. Logourile GTS pot fi găsite pe ușile din față, pragurile ușilor de la intrare, turometru și tetiere. Numeroase opțiuni de personalizare includ pachetul interior GTS, cu accente de culoare suplimentare în Carmine Red sau Crayon, pentru articole cum ar fi cusăturile decorative.

Noile modele Cayenne GTS pot fi comandate de acum. În Republica Moldova au un preţ de start de 118.800 şi 122.800 de euro pentru Coupe respectiv.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata