(video) Cu noul Nissan Ariya s-a călătorit de la Polul Nord magnetic până la Polul Sud, însă nu în forma în care se vinde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nissan anunță despre finisarea cu succes a unei călătorii pe o distanță de peste 30.000 de km. Acest maraton, de la Polul Nord magnetic (din nordul Canadei) până la Polul Sud al Pământului (din Antarctida), s-a făcut pentru prima dată în istorie cu un electromobil, cu noul Ariya mai exact.

În pregătirea vehiculului electric pentru toate condițiile, inclusiv pentru a merge pe zăpadă, Nissan a fost ajutat de specialiștii de la Arctic Trucks. Aceștia din urmă au făcut ceea ce fac cel mai bine: au ridicat semnificativ caroseria printr-un lift kit, au lărgit destul de mult arcurile roților și au montat niște anvelope masive BF Goodrich cu un diametru exterior de până la 39 de inchi (990.6 mm).

Unitatea de propulsie e-4ORCE cu două motoare electrice (care asigură AWD) și bateria au rămas cele standard. Modelul de producție este capabil să propună o autonomie de până la 460 km în ciclul WLTP. Indiscutabil, din cauza temperaturilor scăzute și a roților uriașe, autonomia s-a redus considerabil, însă s-a găsit o „sursă inovatoare de energie regenerabilă” – o remorcă cu o turbină eoliană glisantă și panouri solare pliabile.

Echipajul care s-a angajat în această călătorie a fost format din cuplul Chris și Julie Ramsey, care au avut deja o experiență prin participarea în Raliul Mongoliei în 2017, unde au parcurs 10.000 de km într-un Nissan LEAF. Însă de data aceasta sarcina s-a dovedit a fi mult mai dificilă, deoarece a durat practic 10 luni de zile pentru a parcurge cei peste 30.000 de km, startul fiind dat la sfârșit de martie 2023.

Pentru expediția Pole to Pole, cuplul Ramsey s-a pregătit timp de patru ani, trasând un traseu de-a lungul coastei de vest a ambelor Americi prin 14 țări. Deși nu au fost temperaturi extrem de scăzute pe traseu, cea minimă fiind de -23°C, Nissan declară cu mândrie că: „Este pentru prima dată când un automobil, să nu mai vorbim că e un EV, face o astfel de călătorie!”

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise