in ,

LOLLOL LoveLove COOLCOOL OMGOMG

#Nu e glumă: De astăzi nu mai trebuie să circulăm cu lumina de întâlnire inclusă ziua

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie, însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica câteva articole, dacă nu toate, cu hashtag-ul special #Nu e glumă, pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate!

Începând cu ziua de astăzi, 1 aprilie 2021, şoferii din Republica Moldova nu mai sunt obligaţi să circule cu luminile de zi sau cele de întâlnire în timpul zilei! Regula expiră după cinci luni de valabilitate.

De asemenea, pot fi schimbate fără nicio îndoială anvelopele de iarnă cu cele de vară, asta pentru că meteorologii promit în următoarele zile temperaturi de până la 17 grade Celsius. Pe timp de noapte maximele termice de asemenea vor fi pozitive.

FOTO: adevarul.ro

Aşadar, de la începutul lunii aprilie conducătorii nu mai trebuie să ţină conectate luminile în faruri pe timp de zi, asta pentru că aşa prevede legea.

În articolul 34, alineat 3 din Regulamentul Circulaţiei Rutiere scrie următoarele: “Pentru atenţionarea altor participanţi la trafic şi pentru semnalizarea vehiculelor în cazul deplasării pe timp de zi, trebuie pusă în funcţiune în faruri lumina de întâlnire de către conducătorii: (i) tuturor vehiculelor − în perioada 1 noiembrie − 31 martie inclusiv”.

Vestea este apreciată de unii şoferi, care nu numai că vor face economie de energie, ci şi de bani, asta pentru că de cele mai multe ori becurile se pot arde după o atâtea zile de exploatare.

Norma care prevede circulaţia între 1 noiembrie-31 martie, cu lumini de zi sau cele de întâlnire conectate, a fost aplicată pentru prima dată în anul 2009. Acesta a fost adoptată din cauza condiţiilor meteorologice care pot cauza o vizibilitate redusă pe drumurile naţionale în toată această perioadă.

Vezi şi: Sfaturi utile: Când este momentul oportun să treci la anvelopele de vară