#Nu e glumă: Ţara din Europa în care mărcile din VW Group au încetat să mai vândă autoturisme diesel

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie (ziua păcălelilor şi farselor), însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica câteva articole, dacă nu toate, cu hashtagul special #Nu e glumă, pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate!

Ţările de Jos (Olanda) este primul stat din Europa în care mărcile din VW Group au încetat să mai vândă autoturisme diesel (autovehicule uşoare dedicate exclusiv transportului de pasageri)!

FOTO: volkswagen.nl

În Germania, mașinile grupului Volkswagen marcate cu literele TDI sunt de mult timp familiare și iubite, dar acest punct de vedere nu este împărtășit în toate țările europene. De exemplu, în Olanda, ponderea mașinilor diesel în structura vânzărilor Audi a scăzut deja la 1%. Alte mărci ale grupului au indicatori similari. Prin urmare, gigantul auto a decis să nu mai vândă mașini diesel în această țară.

Astfel de versiuni/motorizări au dispărut deja de pe listele de prețuri și din configuratoarele olandeze ale mărcilor Volkswagen, Skoda, SEAT și Audi (am verificat asta, deşi mai există unele excepţii sau modele asupra cărora încă nu s-au făcut modificări în acest sens). Totuşi, mașinile precomandate, desigur, vor fi livrate cumpărătorilor. Doar modele cu motoare pe benzină, benzină-gaz, hibride și electrice sunt acum disponibile pentru comandă.

Olanda a devenit astfel prima țară europeană în care Volkswagen Group a abandonat complet vânzarea autoturismelor diesel. Deși, încă o perioadă de timp nedeterminată, maşini comerciale VW vor mai fi disponibile în format TDI.

Scandalul care a avut loc în 2015 în jurul motoarelor diesel ale concernului Volkswagen (Dieselgate) a subminat grav poziția unor astfel de propulsoare în întreaga lume. Chiar și Europa, fiind pe atunci extrem de loială dieselurilor, a început să renunţe rapid la astfel de mașini.

Dacă până în 2015 autovehiculele diesel au reprezentat jumătate din cerere, până în 2019 ponderea lor a scăzut la o treime, iar în 2021 în genere a fost mai mică de 20%. În locul mașinilor diesel, europenii cumpără acum plug-in hibride și electrice, a căror cotă de piaţă combinată a fost anul trecut de 19%, conform datelor JATO Dynamics.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise