Nu ignorați cuplarea centurii de siguranță! Câți moldoveni au murit de la începutul anului din această cauză

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fiecare conducător auto trebuie să cunoască despre faptul că înainte de a porni la drum este obligat conform Regulamentului Circulației Rutiere să cupleze centura de siguranță și să se asigure că și pasagerii aflați în autovehicul au cuplate centurile de siguranță!

Amintim că excepție de a conduce un mijloc de transport fără a avea cuplată centura de siguranță o au doar:

  • în localităţi, conducătorii vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie în timpul executării unei misiuni urgente de serviciu;
  • conducătorii care execută manevra de mers cu spatele;
  • persoanele care deţin certificat de scutire pe motiv medical grav, eliberat de autoritatea competentă;
  • instructorii auto în timpul instruirii cursanţilor.

Statistica ne arată că de la începutul anului curent pe teritoriul țării au fost comise 63 de accidente rutiere în care șoferii nu aveau cuplată centura de siguranță. În consecință 11 persoane au decedat, iar altele 53 au primit diferite traumatisme pentru că nu au efectuat această simplă procedură, care i-ar fi putut salva sau răni mai uşor.

Tot în această perioadă polițiștii de patrulare au depistat și sancționat peste 15.000 de conducători ai unităților de transport pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță. Respectiv, toţi aceşti peste 15.000 de şoferi se deplasau cu risc sporit pentru propria viaţă şi sănătate!

Noi ne dorim să conduceți în siguranță și solicităm să respectați Regulamentul Circulației Rutiere. Găsește câteva clipe înainte de a porni la drum și cuplează centura de siguranță – salvează-ți viața proprie și a pasagerilor aflați în mașină cu tine!

Cuplează centura de siguranță – îmbrățișează viața!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/