O mască virală pentru fotografiile de profil a utilizatorilor de Facebook a ajuns a fi comentată de Poliţia Română

În ultimele ore, o mască pentru fotografiile de profil a utilizatorilor de Facebook a devenit foarte virală, astfel încât şi unii moldoveni au încercat-o. Iată un exemplu:

FOTO: facebook.com/PatresFamilias

Aşa-numita mască vine de peste Prut, unde internauţii au pornit în acest mod o “campanie naţională de indignare” asupra faptului că oamenii legii de acolo împart amenzi la stânga şi la dreapta pe numele celor care se plimbă pe afară pe timp de pandemie globală şi stare de urgenţă în ţară, în ciuda restricţiilor impuse.

“Simbolul” a ajuns şi în atenţia Poliţiei Române, care a venit cu o reacţie pe aceeaşi reţea de socializare. Poliția Română a răspuns cu umor la moda adoptării la fotografia de profil pe Facebook a pozei cu polițistul care scrie o amendă, postând una cu deja celebrul polițist care scrie o amendă, pus față în față cu un alt polițist care la fel scrie o amendă.

Potrivit unui comunicat de presă oficial, în ultimele 24 de ore, polițiștii români au verificat peste 38.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină și au fost aplicate peste 5.800 de amenzi privind restricționarea circulației.

În cursul zilei de ieri, 15 aprilie, peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat 38.236 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Iar 305 autovehicule (cu 989 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră. De asemenea, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 5.801 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.771.175 de lei (47.136.493,17 de lei moldoveneşti sau 2.433.805,94 de euro!), persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Iar în ziua de 14 aprilie, au fost verificate 12.056 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 11 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor şi aplicarea a 6.089 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.000.000 de lei (2,687 milioane de euro), persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Mai devreme, în 13 aprilie, polițiștii au verificat peste 31.000 de persoane față de care s-a dispus izolarea sau carantină și au aplicat peste 7.500 de amenzi privind restricționarea circulației, în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei (3,308 milioane de euro)! Cifrele din 12 aprilie au fost de 31.000 şi peste 8.600 de amenzi în valoare de peste 19.000.000 de lei (3,928 milioane de euro), iar cele din 11 aprilie – 37.653 şi peste 7.800 de amenzi în valoare de peste 17.000.000 de lei (3.5 milioane de euro)! Şi tot aşa mai departe, alături de dosare penale!

Poliţia Română aminteşte că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID-19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Atenţie! Sancţiuni mai dure pentru simpla ţinere în mână a telefonului mobil la volan, dacă eşti prins de Poliția Română

Poliția română a pornit lupta cu şoferii care dau flash-uri pentru a-i avertiza pe alţii, printr-un mesaj pe Facebook

https://autoblog.md/situatie-fara-precedent-pentru-politia-romana-raspunsul-unei-soferite-intrebata-de-ce-nu-poarta-centura/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/