O șoferiță care a comis un accident grav acum un an, soldat cu decesul a două persoane, pledează nevinovată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unei femei de 36 de ani, învinuită de încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, care a cauzat decesul a două persoane, în urma unui accident care nu a fost mediatizat la scară largă, ba chiar deloc.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, la data 30 octombrie 2022, în jurul orelor 10:25, acuzata, fiind la volanul unei Honda CR-V și deplasându-se pe traseul R17, din direcția satului Pîrlița spre orașul Fălești, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un Volkswagen Passat, condus de un bărbat de 59 de ani, care avea în calitate de pasageri o femeie de 65 de ani, un bărbat de 39 de ani, o femeie de 36 de ani și o tânără de 19 ani.

În urma impactului, șoferul a decedat la fața locului, iar femeia de 65 de ani a decedat la spital. Bărbatul de 39 de ani și femeia de 36 de ani s-au ales cu leziuni corporale, calificate conform raportului de expertiză judiciară drept vătămări corporale medii cu dereglarea sănătății de lungă durată.

Învinuita pledează nevinovată. Aceasta este acuzată de încălcarea prevederilor pct. 45 subpct.(l) al RCR, conform cărora: „conducătorul trebuie să conducă vehiculul în conformitate cu limita de viteză stabilită, ținând permanent seama de următorii factori: a) starea psihofiziologică ce influențează atenția și reacția; b) dexteritatea în conducere care i-ar permite să prevadă situațiile periculoase; c) starea tehnică a vehiculului și particularitățile încărcăturii; d) situația rutieră” și a pct. 45 subpct.(2) al RCR: „în cazul în care în limita vizibilității apar obstacole care pot fi observate de conducător, el trebuie să reducă viteza sau chiar să oprească, pentru a nu pune în pericol siguranța traficului”.

În cazul în care vinovăția acesteia în comiterea infracțiunii va fi demonstrată, aceasta riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen maxim de până la 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Cmentariile sunt închise