Oliver Blume, şeful Porsche, a fost numit CEO al VW AG! Va deţine în paralel şi actuala funcţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mişcare importantă în conducerea grupului german VW. Într-o şedinţă organizată ieri, 22 iulie 2022, Consiliul de Supraveghere al Volkswagen AG l-a numit pe Oliver Blume îl calitate de noul preşedinte al Consiliului de Administrație al grupului! 

El va prelua această funcție cu efect imediat de la 1 septembrie 2022, combinând-o cu rolul său de Președinte al Consiliului de Administrație al Dr. Ing. hc F. Porsche AG!

Herbert Diess (numit în aprilie 2018) va demisiona în același timp din funcția de președinte al Consiliului de Administrație de comun acord şi nu se știe nimic despre, eventual, noul său loc de muncă.

Președintele Consiliului de Supraveghere, Hans Dieter Pötsch, i-a mulțumit lui Herbert Diess în numele întregului Consiliu:

„În timpul mandatului său de președinte al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen Passenger Cars și de președinte al Consiliului de Administrație al grupului, Herbert Diess a jucat un rol cheie în avansarea transformării companiei. Grupul și mărcile sale sunt viabile pentru viitor; capacitățile sale inovatoare și puterea de câștig sunt consolidate. Domnul Diess a demonstrat impresionant viteza cu care și consecvența cu care a reușit să desfășoare procese de transformare de anvergură. Nu numai că a condus compania prin ape extrem de turbulente, dar a implementat și o strategie fundamental nouă.”

Din punctul de vedere al Consiliului de Supraveghere, Herbert Diess, în special, a venit cu o serie de idei inovatoare de produse, a reproiectat portofoliile de produse și a stabilit accentul clar pe electromobilitate. Au fost inițiate abordări inovatoare bazate pe platforme, cum ar fi, recent, în cazul celulelor bateriei, precum și al serviciilor de mobilitate. 

El poate fi creditat cu noua orientare organizatorică a grupului cu regiuni mai independente, introducerea grupurilor de mărci și a seriilor, la fel ca noua orientare de personal a top managementului și a membrilor Brand Board of Management. În plus, concentrarea Grupului pe piața de capital a fost avansată și viabilitatea fabricilor cheie ale Grupului a fost protejată.

În ședința de ieri, Consiliul de Supraveghere a hotărât, de asemenea, că directorul financiar al grupului, Arno Antlitz, va prelua în plus poziția de COO (director de operaţiuni) și, astfel, îl va ajuta pe Blume în operațiunile de zi cu zi.

Născut la Braunschweig, Oliver Blume s-a alăturat grupului Volkswagen în 1994 și, de atunci, a ocupat funcții de conducere la mărcile Audi, SEAT, Volkswagen și Porsche. El este Președintele Consiliului de Administrație al Porsche din 2015 și membru al Consiliului de Administrație al Grupului VW din 2018. Înainte de aceasta a fost membru al Consiliului de Administrație responsabil de producție și logistică la Porsche.

„Oliver Blume și-a dovedit abilitățile operaționale și strategice în diferite poziții din cadrul Grupului și în mai multe mărci și a gestionat Porsche AG din punct de vedere financiar, tehnologic și cultural cu mare succes timp de șapte ani de funcționare. Din punctul de vedere al Consiliului de Supraveghere, el este acum persoana potrivită pentru a conduce Grupul VW și pentru a-și spori în continuare orientarea către clienți și poziționarea mărcilor și produselor sale.”

Hans Dieter Pötsch

În plus, Oliver Blume, împreună cu întregul Consiliu de Administrație, va continua să continue transformarea cu o cultură a leadership-ului care face din munca în echipă o prioritate de top.

„Sunt foarte încântat să conduc atât Porsche AG, cât și Grupul Volkswagen. Accentul meu se va concentra pe clienți, mărci și produse. Componenta umană este întotdeauna în prim plan pentru mine. Spiritul de echipă, corectitudinea și pasiunea sunt esențiale pentru succes, iar acest lucru este valabil atât pentru mărci, cât și pentru Grup. Echipa Porsche se poate baza pe mine pentru a conduce compania pe termen lung – și după o posibilă IPO (ofertă publică iniţială). Am pus Porsche pe o bază de succes din punct de vedere tehnologic, financiar și cultural – și ne vedem ca un lider al mobilității durabile.”

Oliver Blume

Cmentariile sunt închise