Ordin semnat de Biden: Guvernul SUA va înceta să mai cumpere maşini cu motoare cu ardere internă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Guvernul federal al SUA va opri complet achiziționarea de autovehicule cu motoare cu ardere internă până în 2035, iar a autoturismelor cu astfel de propulsoare chiar mai devreme – până în 2027. Un astfel de decret a fost semnat pe 8 decembrie de către președintele american Joseph Biden.

Anterior, el și-a anunțat în mod repetat intenția de a transfera guvernul SUA la transportul ecologic şi iată că acum aceste planuri au fost bătute în cuie. Decretul va contribui la reducerea emisiilor nocive și va sprijini producătorii locali de vehicule electrice.

Acum câteva săptămâni Biden a încercat noul GMC Hummer EV

Comenzile guvernamentale vor fi formate în strânsă cooperare cu companiile auto, furnizorii de baterii și de stații de încărcare, deoarece producătorii americani încă nu sunt pe deplin pregătiți pentru contracte unice prea mari pentru astfel de articole.

Conform planului, până în 2030 acest lucru va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 65%, iar până în 2050 – vor reduce volumele lor la zero. Noua politică permite totuşi unele excepții pentru vehiculele militare și spațiale.

Washington Post scrie că guvernul federal al SUA folosește în prezent aproximativ 200.000 de autoturisme, 78.500 de pickup-uri grele, 47.000 de van-uri, 847 de ambulanțe și trei limuzine prezidenţiale. Potrivit unor estimări aproximative, această flotă de vehicule acoperă aproximativ 7.2 miliarde de km pe an și consumă 1.5 miliarde de litri de combustibil în aceeaşi perioadă de timp!

Departamentul Afacerilor Interne al SUA a început deja înlocuirea motocicletelor și SUV-urilor tradiţionale pe benzină cu cele electrice, însă la moment doar în inspectoratele care se ocupă de protecția parcurilor și rezervaţiilor naționale.

Amintim că fostul președinte american Donald Trump a urmat o politică diametral opusă. În 2020 el a anulat cerințele stricte de mediu pentru mașinile noi impuse de administrația Obama.

Cmentariile sunt închise