Pe nava care arde în largul coastelor Olandei sunt practic 500 de mașini electrice, nu 25 cum se credea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aproape 500 din cele 3.783 de automobile transportate de cargoul Fremantle Highway, care arde de miercuri în largul coastelor Olandei, sunt electrice, a informat vineri agenţia Reuters.

Compania niponă de transport maritim Kawasaki Kisen Kaisha (‘K’ Line), care operează nava, a corectat astfel informaţia furnizată iniţial de garda de coastă olandeză, conform căreia la bord se aflau doar 25 de vehicule electrice, în loc de 498 câte sunt în realitate.

Firma rectificase joi şi numărul total de autovehicule, de la 2.857 la 3.783. Între timp, s-a aflat că la bord sunt câteva sute de mașini BMW și MINI, precum și aproximativ 300 de vehicule Mercedes-Benz, au declarat reprezentanții companiilor.

Amintim că în incendiu şi-a pierdut viaţa unul din cei 23 de membri ai echipajului indian.

Garda de coastă afirma joi pe site-ul său că nu se cunoaşte cauza incendiului, însă conform unui membru al echipelor de intervenţie, a cărui voce se aude pe o înregistrare difuzată de televiziunea olandeză RTL, “focul a pornit de la bateria unui automobil electric”.

Bateriile respective, de tip litiu-ion, degajă la ardere o energie dublă faţă de cele obişnuite, iar oficialităţi din domeniul maritim şi unele companii de asigurare sunt de părere că industria nu a ţinut pasul cu riscurile respective.

Autoritatea Maritimă din Panama anchetează incidentul, cu colaborarea Olandei, a precizat Comisia Olandeză pentru Siguranţă. Cargoul cu o lungime de 199 de metri continuă să ardă şi pluteşte în derivă la 17 km de extremitatea nordică a coastei olandeze, în apropiere de mai multe insule din Marea Wadden, o zonă întinsă de mlaştini şi aluviuni lăsate de maree de-a lungul ţărmurilor Olandei, Germaniei şi Danemarcei, inclusă de UNESCO în patrimoniul mondial.

Cmentariile sunt închise