Porsche se gândește la un concurent pentru Tesla Model 3 şi BMW i4

Conducerea companiei Porsche se gândește la a lansa sau nu o nouă mașină electrică, mai accesibilă, care în gama de modele va fi situată la un nivel inferior modelului Taycan. Noutatea s-ar putea numi Cajun, conform unei mărci comerciale înregistrate de producătorul auto încă în 2011, scrie Autocar.

Modelul va avea o caroserie de tip sedan-fastback şi va fi înrudit cu noul Audi A4 e-tron, care ar fi programat neoficial pentru lansare în 2023, împărțind şi unele componente cheie cu viitorul Macan electric. Autocar a publicat un render cu propria viziune a designului presupus a lui Cajun, în mare măsură fiind inspirat din cel al lui Taycan.

Ambele maşini vor fi construite pe baza platformei modulare PPE, care diferă de cea MEB cel puţin prin utilizarea unui sistem de distribuție a tracțiunii vectoriale, soluţie care sporeşte semnificativ stabilitatea mașinii în timpul accelerațiilor și decelerațiilor bruște. Totodată arhitectura va face posibilă accesul modelelor la staţii de încărcare rapidă de până la 350 kW.

Autocar a citat şi un inginer care a spus:

“Natura modulară a platformei PPE ne va permite să extindem gama noastră de mașini electrice cu mai multe modele diferite. Este proiectată pentru gardă la sol standard și ridicată. Un al doilea model de sedan este o posibilitate.”

În acest moment, conducerea Porsche încă nu a aprobat definitiv proiectul, dar se așteaptă ca în curând să se ia o decizie pozitivă. Dacă se va întâmpla acest lucru, noua mașină va concura cu Tesla Model 3 și BMW i4, având un preţ de start de cel puţin 50.000 de euro.

Producția lui Porsche Cajun ar putea demara la fabrica din Leipzig abia din 2025. Surse spun că se construiește o capacitate de producție suficientă pentru o posibilă a şaptea linie de modele, iar pentru asta se va face un upgrade în valoare de 600 de milioane de euro în uzină.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/