Permis pentru 900 de euro şi fără a da vreun examen. Un bărbat, reţinut la Aeroport pentru trafic de influenţă

Fenomenul continuă şi interesant este că după atâtea ştiri despre reţineri în ultimii ani, unii cetăţeni tot continuă să cadă în plasa unor persoane cu pseudo influenţă, despre care continuă să creadă că îi pot ajuta să obţină un permis de conducere mai uşor, deşi îi costă într-un final mai scump. Ciudat mod de gândire sau poate toate aceste denunţuri se fac intenţionat?…

Un bărbat de 28 de ani, anunţat de CNA în căutare pentru comiterea traficului de influenţă, a fost reținut la punctul de control al Aeroportului Internaţional Chişinău de către angajaţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. Acesta este învinuit că ar fi cerut 900 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să obțină un permis de conducere, fără a susţine examenele.

Potrivit denunţătorului, învinuitul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra unor membri ai comisiei de evaluare şi că-i poate determina să-i dea calificative pozitive la probele teoretice şi practice.

În 2019, bărbatul a fost recunoscut în calitate de învinuit, în lipsa acestuia și a fost dispusă inițierea investigațiilor de căutare, pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța procurorului. Astăzi, el a fost reținut de către poliţiştii de frontieră, la intrarea în ţară și transmis organului de urmărire penală al CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Deocamdată acesta rămâne a fi cel mai scump “tarif” pentru un permis de conducere, promis prin trafic de influenţă, despre care cunoaştem:

https://autoblog.md/un-nou-an-o-noua-taxa-cat-a-ajuns-sa-coste-un-simplu-permis-de-conducere-obtinut-ilegal/

Cmentariile sunt închise