Peste 10000 de oameni cer de la Ford schimbarea denumirii şi logoului primului său electromobil

Jimmy Dinsmore, un jurnalist american și expert în istoria modelului Ford Mustang, a creat o petiție online pe care o poate semna oricine împărtăşeşte aceleaşi gânduri, prin care a solicitat ca logoul mașinii iconice ce reprezintă un ponei galopând, dar şi denumirea “Mustang” să fie scoasă de pe primul electromobil Ford – Mustang Mach-E – şi din denumirea acestuia respectiv.

Potrivit lui Dinsmore, producătorul american a făcut o “greșeală colosală”, deoarece conceptul de mașină electrică în sine nu corespunde cu ideea modelului original.

FOTO: motor1.com

Jimmy Dinsmore, care este și coautor al cărții despre istoria maşinii legendare americane – Mustang by Design – a fost susținut de sute de proprietari de Pony Car-uri și de numeroși membri ai cluburilor istorice. Aceștia au criticat dur un astfel de tratament arbitrar al patrimoniului companiei și au numit ofensatoare folosirea denumirii Mustang pe un crossover electric.

La momentul actual peste 11.000 de persoane din 15.000 necesare pentru ca petiţia să poată fi înregistrată şi revizuită au semnat-o, toţi cerând astfel îndeplinirea imediată de către Ford a cerinţelor înainte.

“Nu este vorba despre electrificarea în sine, dar despre folosirea denumirii pe altceva ce nu constituie un Pony Car. Conceptul inventat de Gale Halderman – un coupe cu două uși cu tracțiune spate, cu o capotă lungă și cu o formulă de locuri 2+2 – nu se potrivește cu nici un crossover pe piață”, a declarat Dinsmore.

Ford a întâmpinat deja critici similare în anii ’80, când a dorit să transforme Mustang-ul într-un coupe cu tracţiune faţă şi propulsat de agregate Mazda. După un val masiv de nemulţumiri Ford a cedat şi l-a redenumit în Probe.

Iată şi reacţia preşedintelui Mustang Club of America în context, care spune că nu vede o problemă în folosirea logoului şi denumirii Mustang de către noul model electric, semn că agreează decizia luată de cei de la Ford.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMustangClubofAmerica%2Fposts%2F3042241115819947&width=500

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/