Peugeot anunţă părăsirea campionatului mondial de raliuri FIA WRC. Motivul

După ce a prezentat noua sa generație de vehicule plug-in hybrid, ca parte a strategiei sale de electrificare, la Salonul Auto de la Paris, Peugeot anunță dezvoltarea unei game noi de vehicule sport electrificate, începând cu anul 2020.

Peugeot își va concentra resursele pe dezvoltarea acestor vehicule noi şi prin urmare, a decis să se retragă din campionatul FIA WRC (abreviat WRX) deja la sfârșitul sezonului actual, a cărui evoluție spre electrificare este incertă.

Cu istoria sa de 208 de ani, Peugeot se apropie de tranziția energetică cu seninătate. Noile Peugeot 3008 HYBRID4, noul sedan 508 și break-ul 508 SW Hybrid, prezentate la Salonul Auto de la Paris, încorporează transformarea mărcii și accelerarea profundă spre electrificarea tuturor noilor sale modele începând cu anul 2019.

Încrezător în ADN-ul său, Peugeot își continuă ofensiva și alege să ofere clienților săi o gamă de vehicule sportive electrificate de înaltă performanță, cu emisii scăzute, începând cu 2020.

Vezi şi: PARIS 2018: Standul Peugeot cu 3008 Hybrid, 508 SW şi frumosul e-LEGEND – Reportaj Video AutoBlog.MD

Peugeot Instinct Concept, prezentat în 2017 la Geneva

Aceste maşini sportive electrificate vor fi dezvoltate în colaborare cu echipele Peugeot Sport și vor contribui la provocarea reducerii emisiilor de CO2, în conformitate cu regulile formulate de instituțiile europene şi adresate industriei auto.

Marca Peugeot a decis să se concentreze asupra dezvoltării acestor vehicule noi, într-un context în care există o incertitudine privind reala evoluție a campionatului WRX către un mod electric până în 2021. Ca urmare, această competiție este deconectată de la programul de electrificare al mărcii franceze, care se desfășoară în conformitate cu planul stabilit cu o ofertă inițială încă din 2020.

“Plăcerea de a conduce vehicule este în centrul istoriei mărcii. Electrificarea este o nouă oportunitate de a oferi noi maşini de înaltă performanță clienţilor care caută senzaţii sport cu emisii scăzute. Aceste senzații de conducere vor fi amplificate de performanța oferită de electrificare. Cu noi teritorii care urmează a fi explorate, cu noi provocări care trebuie îndeplinite, aventura mărcii Peugeot continuă pentru un viitor interesant în care plictiseala nu va face niciodată parte din ADN-ul nostru”, a declarat şeful Peugeot Jean-Philippe Imparato.

Deocamdată Peugeot nu intră în detalii şi ne spune dacă primul electromobil va fi un model actual sau unul absolut nou.

Vezi şi: (video) Noul concept Peugeot e-LEGEND – una dintre atracţiile principale de la Salonul Auto de la Paris

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/