PG anunţă despre pregătirea mai multor pedepse pentru street racing în stare de ebrietate

Împreună cu un set de modificări a legislaţiei în privinţa şoferilor moldoveni care sunt prinși beţi şi drogaţi la volan, conceput de către Procuratura Generală şi anunţat astăzi, instituția îşi mai dorește să introducă câteva pedepse. Acestea vizează direct aşa-zişii amatori de street racing care decid să se distreze pe străzi după ce şi-au luat “doza de energie”!

Codul Contravențional urmează a fi completat cu noul articol 2331 cu următorul cuprins:

“(1) Participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se sancționează cu amendă de la 400 la 500 unități convenționale (20.000-25.000 de lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 50 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de până la 15 zile, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 2 ani.

(2) Organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se sancționează cu amendă de la 400 la 500 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 50 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de până la 15 zile.”

Cmentariile sunt închise