in ,

COOLCOOL

Pilotul Romain Grosjean era în 2017 împotriva sistemului Halo, dar acum câteva ore i-a salvat viaţa

Romain Grosjean a avut un spirit surprinzător de bun duminică seară, înregistrând un videoclip de pe patul său de spital din Bahrain, unde a recunoscut că și-a schimbat viziunea asupra dispozitivului de siguranță Halo care a început să fie instalat pe monoposturi din 2018.

Francezul a spus că este “cel mai mare lucru care a fost adus în F1”, asta după ce l-a protejat în accidentul său dramatic de la Sakhir şi după ce s-a convins că ceea ce a spus anterior despre Halo a fost incorect.

“Nu avem nevoie de nimic în ceea ce priveşte protecţia suplimentară. Eu sunt împotriva sistemului Halo, a unor scuturi sau altceva de genul. Aceasta nu este Formula 1. Atunci când am testat Halo pentru prima dată am avut o ură faţă de el şi chiar am vomitat”, a declarat Grosjean în iulie 2017, an în care sistemul era testat.

monopost haas ars
FOTO: motorsport.com

Grosjean a intrat în contact cu Daniil Kvyat în turul de deschidere al Marelui Premiu din Bahrain, intrând cu putere într-un parapet chiar după virajul 3. Haas a spus că viteza de impact a fost de 221 km/h înainte ca dispozitivul de înregistrare a telemetriei să se oprească.

Francezul a scăpat fără ajutor din flăcări, dar a fost transportat rapid la spitalul Forțelor de Apărare din Bahrain pentru tratament. Radiografiile au arătat că nu a suferit fracturi, însă câteva arsuri pe mâini totuşi a suportat.

Toate circumstanţele producerii accidentului sunt acum investigate pentru a se putea afla cum s-a putut întâmpla.

Vezi şi: