(video) Peste 10 milioane de maşini hibride Toyota circulă pe acest pământ

Compania Toyota Motor Corporation anunţă cu mândrie că după ultima zi a lunii ianuarie 2017, numărul de maşini hibride vândute la nivel global a depăşit 10 milioane de unităţi!

https://youtu.be/EeykA7k-Cns

Potrivit unui comunicat de presă oficial, lansat cu această ocazie, cifra de nouă milioane de maşini hibride vândute a fost atinsă la sfârşitul lunii aprilie a anului 2016.

Din asta reiese că în mai puţin de un an, Toyota a reuşit performanţa de a comercializa peste un milion de astfel de automobile.

De asemenea, prin acest eveniment, Toyota face o incursiune în istoria maşinilor sale hibride. Primul model a fost un microbuz numit Coaster Hybrid EV, care a fost lansat în 1997.

În acelaşi an constructorul auto nipon a adus pe piaţă primul autoturism hibrid – Toyota Prius. Maşina a primit un sistem de propulsie hibrid de primă generaţie, numit THS.

Peste şase ani de zile compania a produs şi a prezentat noua generaţie THSII, a cărei implementare a fost deja posibilă pe mai multe modele Toyota.

În prezent, Toyota Prius are un succes surprinzător pe piaţă. Fiind la o a patra generaţie, la baza modelului stă o platformă absolut nouă –  TNGA (Toyota New Global Architecture).

Fără vreo contrazicere, Toyota Prius este cel mai cunoscut şi important model al brandului. Timp de 20 de ani în toată lumea au ajuns circa patru milioane de exemplare.

Totodată, de un cerere mare pe piaţă se bucură şi modelul Toyota Aqua (cunoscut ca Prius C). Timp de şase ani de producţie s-au vândut 1.380.000 de exemplare.

Toyota mai menţionează că în toată perioada în care aceasta produce maşini cu propulsie hibridă s-a reuşit economisirea a 29 de milioane de tone de benzină. În acelaşi timp, în atmosferă au fost emanate cu 77 de milioane de metri cubi de CO2 mai puţin.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/