Preţul benzinei 95 a depăşit 28 de lei/litrul! Iată cât vor costa principalii carburanţi până miercuri, 11 mai

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conform explicațiilor ANRE privind scumpirile din ultima perioadă, a fost inevitabil şi iată că vom vedea în staţii benzină 95 mai scumpă decât 28 de lei pentru un litru.

Noile tarife plafon pregătite pentru mâine şi valabile până miercuri, dar fiind faptul că luni, 9 mai, este zi liberă, sunt mai mari cu 20 de bani pentru benzina 95 şi cu 12 bani pentru motorina standard.

Drept urmare, benzina 95 se va găsi în staţiile dintre Prut şi Nistru pentru maximum 28.17 de lei pentru un litru, iar motorina standard pentru maximum 27.75 lei.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară.

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanţii fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise