Prețul exclusivității? Suma pentru care o firmă este gata să aducă un Tesla Cybertruck în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Că tot nu avem probleme sau careva interdicții privind omologarea unor mașini, în Republica Moldova se poate deocamdată importa orice fel de autovehicul.

Un anunț pe care l-am descoperit recent propune aducerea unui Tesla Cybertruck din SUA. Însă prețul este cam piperat. Dar să fie acesta costul exclusivității?

Tesla Cybertruck

Am discutat puțin cu autorul anunțului și am aflat prețul mașinii. Pickup-ul electric este unul nou, din gama anului 2024. Se poate aduce în Republica Moldova la mijlocul lunii iunie.

Costă mașinăria 212.000 de euro. În preț se includ toate taxele de transport și înregistrare. Suma din șase cifre se datorează și faptului că este un Tesla Cybertruck din ediția limitată de start Foundation Series. Această ediție este de fapt un pachet de dotări care adaugă 20.000 de dolari la prețul de bază al mașinii.

Ce ține de versiunea propusă este vorba despre cea medie cu două electromotoare și tracțiune integrală. Aceasta costă în SUA minimum 79.990 dolari. În ediție Foundation Series, respectiv, 100.000 de dolari fără taxe.

Potrivit informațiilor oficiale de pe tesla.com, modelul cu AWD are două electromotoare (cu imitația a două diferențiale blocabile). Acestea produc în total 608 CP și 10.080 Nm de cuplu la roți. Capacitatea de remorcare este de 4990 kg. Poate realiza accelerație 0-100 km/h în 4.3 secunde. Viteza maximă e limitată la 180 km/h.

Autonomia estimată este de până la 547 km sau peste 755 km cu un așa-numit range extender (încă o baterie suplimentară care ocupă 1/3 din spațiul benei). Are o greutate de 2.995 kg, jante la 20 de inchi și o gardă la sol maximă de 405 mm.

La momentul actual, noul Tesla Cybertruck poate fi cumpărat doar în Mexic, SUA și Canada.

Cmentariile sunt închise