Primul Ford Mustang nu va lipsi de la AutoClassica la Castel Mimi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La sfârșitul săptămânii curente, pe 23 şi 24 septembrie, AutoBlog.MD va organiza evenimentul numit AutoClassica la Castel Mimi – o expoziție auto în care vor putea fi văzute cele mai frumoase automobile istorice din țară, cât și din afara ei, împreună cu unele exemplare de colecție care peste ani vor trece și ele în categoria mașinilor veritabile de epocă.

Şi, după cum v-am promis, despre câteva modele unicate vă povestim pe scurt în articole individuale, acesta fiind dedicat unei legende care nu are cum să lipsească de la un asemenea eveniment – Ford Mustang de primă generaţie!

Automobilul din imagine este unul dintre primele Ford Mustang făcute vreodată, generaţia în cauză fiind produsă între martie 1964 şi iunie 1973. Este propulsat de un V8 natural aspirat de 4.735 cm3 (275 CP/423 Nm), cuplat la o cutie mecanică în patru trepte prin care toate forţele se trimit pe puntea din spate, suficient de puternic pentru a duce maşina până la aproape 200 de km/h.

Vehiculul este fabricat la începutul anului 1965 şi a fost importat din Statele Unite ale Americii în anul 2005, avariat şi descompletat, dar abandonat timp de patru ani din imposibilitatea efectuării reparațiilor.

A fost achiziționat ulterior de actualul proprietar în 2009, iar până la sfârşitul lui 2010 a fost finalizată restaurarea cu investiţii destul de considerabile.

Muscle car-ul cu o livrea în stil Gulf Oil a suportat câteva ameliorări ale sistemelor de la bord pentru a-l face sigur în traficul actual, parcurgând numai în acest an, la diverse evenimente pentru vehicule istorice, peste 7.000 de km.

Vă invităm să vedeţi această istorie pe roţi îndeaproape şi să aflaţi mai multe de la proprietar, inclusiv despre ce dotări are!

Detalii despre AutoClassica la Castel Mimi şi bilete la eveniment

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise