Primul Smart Cruise Control din lume, bazat pe tehnologia de învăţare automată, a fost dezvoltat de Hyundai

Hyundai Motor Group a anunțat dezvoltarea primului sistem Smart Cruise Control bazat pe tehnologia Machine Learning (învăţare automată) din lume. SCC-ML este o tehnologie care încorporează obiceiurile șoferului în conduita sa de conducere automatizată, creând o experiență absolut personalizată pentru fiecare conducător în parte.

Tehnologia reprezintă o premieră în industria auto şi încorporează inteligența artificială (AI) în complexul Advanced System Assistance Driver (ADAS). Sistemul deja funcţional este planificat pentru implementare în viitoarele produse ale concernului coreean.

Ce reprezintă SCC-ML mai exact? Dacă tehnologia Hyundai deja cunoscută – Smart Cruise Control (SCC) – răspunde de o caracteristică esențială a procesului de auto-conducere și reprezintă o tehnologie de bază pentru ADAS, având drept scop menținerea automată a distanței față de un alt vehicul care circulă în faţă, în timp ce se deplasează cu viteza selectată de șofer, atunci SSC-ML combină AI şi SSC într-un sistem care învață de la sine comportamentul și obiceiurile șoferului. Prin capacitatea de a învăţa automat şi permanent, Smart Cruise Control poate conduce maşina autonom în mod identic cum o face un şofer manual.

Pentru a acționa sistemul Smart Cruise Control actual/anterior, șoferul trebuie să ofere din timpul său pentru a seta manual modele de conducere, cum ar fi distanța față de vehiculul premergător și accelerația. Cu el mai este/era imposibil de reglat meticulos setările pentru a fi adaptate preferințelor individuale ale conducătorului auto fără tehnologia de învățare automată.

De exemplu, chiar și același şofer poate accelera diferit în medii de mare viteză, medie sau mică, în funcție de circumstanțe, dar reglarea detaliată nu a fost disponibilă. Prin urmare, atunci când Smart Cruise Control a fost activat și vehiculul a funcționat diferit decât preferau, șoferii au sesizat diferența, rezultând o reticență în utilizarea tehnologiei, deoarece i-a făcut să se simtă neliniștit și instabil.

SCC-ML, un produs dezvoltat independent de Hyundai Motor Group, funcționează după cum urmează: Mai întâi, senzorii, cum ar fi camera frontală și radarul, acumulează în permanență informații despre conducere și o transmit către computerul centralizat. Calculatorul extrage apoi detalii relevante din informațiile colectate pentru a identifica obiceiurile-şablon ale șoferului. În acest proces se aplică o tehnologie-ramură a inteligenței artificiale numită algoritm de învățare automată.

Modelul de conducere poate fi clasificat în trei părți: distanța față de vehiculele premergătoare, accelerația (cât de repede accelerează) și capacitatea de reacție (cât de repede reacționează la condițiile de conducere). În plus, sunt luate în considerare și condițiile de conducere și vitezele. De exemplu, menținerea unei distanțe scurte față de vehiculul premergător în timpul deplasării lente, în oraș și mai departe, atunci când conduceți pe o bandă pe care traficul se mişcă rapid. Având în vedere aceste condiții diferite, SCC-ML face analiză pentru a distinge peste 10.000 de şabloane, dezvoltând o tehnologie flexibilă de Smart Cruise Control care se poate adapta la orice obicei al conducătorului auto.

Informațiile despre modelul de conducere sunt actualizate în mod regulat cu senzori, reflectând cel mai recent stil de conducere al șoferului. În plus, SCC-ML este programat special pentru a evita învățarea modelelor de conducere nesigure, crescându-i fiabilitatea și siguranța.

În combinaţie cu un alt sistem, care va fi lansat şi el în curând pe piaţă – Highway Driving Assist – ce poate pe autostrăzi să facă maşina să schimbe benzile de rulare fără intervenţia şoferului, SCC-ML poate atinge un nivel de autonomie de 2.5 din cinci maxime posibile în scara conducerii automatizate.

Vezi şi: Au apărut primele reguli pentru circulaţia maşinilor cu autopilot. Cele mai avansate vor putea fi conduse fără permis

Vezi şi alte tehnologii dezvoltate de gigantul sud-coreean:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/