Tesla, din nou vizată de autoritățile americane! Motivul impunerii unui alt recall

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla, producătorul american de mașini electrice, a fost impus de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) să facă un nou recall pentru a remedia o altă problemă. Însă de această dată e una care poate stârni râs, nu doar nedumerire.

Afectat este și noul Cybertruck, acesta fiind primul recall oficial pentru model!

Tesla

Aproape toate vehiculele electrice Tesla vândute în ultimii 12 ani în Statele Unite ale Americii fac obiectul campaniei cu genericul: Dimensiunea incorectă a fontului pe martorii luminoși.

NHTSA a stabilit că lămpile de avertizare, cu o dimensiune mai mică a fontului decât se cere, pot face ca informațiile critice legate de siguranță de pe panoul de bord să fie dificile de citit. Crește astfel riscul producerii unui accident.

O dimensiune incorectă a fontului este afișată pentru martorii legați de frânare, parcare și sistemul de ABS. Astfel fiind spuse, aceste vehicule nu respectă cerințele standardului federal de siguranță pentru vehicule cu motor nr. 105, „Sisteme de frânare hidraulice și electrice” și nr. 135, „Sisteme de frânare pentru vehicule ușoare”.

Numărul de vehicule potențial afectate este de 2.193.869, adică aproape toate mașinile Tesla vândute în SUA din 2012 și până în prezent. În total 35 de versiuni a modelelor principale:

  • Model S produse în perioada 2012-2023
  • Model X din perioada 2015-2024
  • Model 3 din 2017-2023
  • Model Y din 2019-2024
  • Noul Cybertruck din 2024

Însă din cauză că toate mașinile Tesla au panouri de instrumente digitale, care sunt de fapt niște ecrane LCD, o intervenție fizică din partea producătorului nu va fi necesară și nici chiar o vizită în service. Datorită tehnologiilor moderne a actualizărilor pe calea aerului (OTA), Tesla a început să trimită deja o actualizare de software gratuită care va rezolva problema.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise