Recomandările Poliției în perioada Sărbătorilor Pascale pentru conducătorii auto

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Inspectoratul General al Poliţiei intensifică activităţile de prevenire şi combatere a încălcărilor de ordine şi securitate publică pe întreg teritoriul ţării, în perioada Sărbătorilor Pascale, având în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice.

De asemenea, polițiștii de patrulare vor acționa pe drumurile publice pentru asigurarea fluidizării traficului și a se asigura că fiecare persoană petrece în siguranță sărbătorile și beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere!

În context, pentru ca Sărbătoarea de Paști să o petreceți fără griji, se recomandă să acordați o atenție sporită siguranței personale și a bunurilor pe care le dețineți. Iar pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

  • În niciun caz nu urcaţi sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, respectaţi limitele de viteză prevăzute de lege, purtaţi centura de siguranţă de fiecare dată când vă deplasaţi cu maşina.
  • Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!
  • Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!
  • Când aveţi sau vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, întreprindeți toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!
  • De asemenea, conducătorilor auto care vin de peste hotarele țării li se solicită să respecte Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova și să se conformeze indicațiilor polițiștilor din trafic.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia şi să traverseze un drum numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Evitați, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiții de vizibilitate redusă.

Poliţiştii se vor afla la datorie și vor avea ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, dar şi intervenţia cu promptitudine atunci când vor fi sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În cazul în care ați observat o tentativă de încălcare a legii sau sunteți martorul unei contravenții sau infracțiuni, vă rugăm să anunțați imediat cel mai apropiat polițist sau să telefonați la numărul unic 112.

Poliția Națională urează tuturor cetățenilor sărbători liniștite și în siguranță alături de cei dragi!

Cmentariile sunt închise