Unde în Moldova se poate de cumpărat benzină şi motorină cu mai puţin de 18 şi 17 lei litrul

Carburanţii s-au scumpit în Republica Moldova şi practic orice şofer cunoaşte deja această veste. Până când Consiliul Concurenţei va stabili dacă a fost vorba despre o înţelegere de cartel, aflăm că situaţia este semnificativ mai bună într-o regiune a ţării.

Vorbim despre cea din stânga Nistrului, pe care autorităţile de la Chişinău o consideră încă a noastră, în timp ce conducerea de la Tiraspol nu iubeşte să recunoască acest lucru.

FOTO: nepszava.hu

Lăsând politica la o parte, aflăm că majorarea de preţuri înregistrată în dreapta râului se pare că nu i-a afectat şi pe conducătorii auto de acolo. Preţurile afişate la staţiile de alimentare locale rămân în continuare mai mici decât la panourile din zona noastră, însă uneori suferă şi ele modificări, la fel cum s-a întâmplat în ultima vreme, semn că cotaţiile globale la petrol sau mişcările economice din zonă totuşi au o influenţă.

Însă acum, de exemplu, un litru de benzină Premium 95 costă actualmente 17 lei şi 14 de bani (chiar mai ieftin decât un litru de motorină la noi – 17.50 lei în medie), în timp ce un litru propriu-zis de motorină euro costă 16 lei şi 51 de bani – mai ieftin cu un leu decât la noi!

Există la staţiile din stânga Nistrului şi benzină cu cifră octanică 98. Acest tip de carburant are un preţ de 18 de lei şi 20 bani pentru un litru, diferenţa faţă de tariful perceput la staţiile din Chişinău fiind de peste doi lei.

În timp ce unii se îndoiesc, potrivit spuselor mai multor şoferi care locuiesc în zonă, călătoresc pe acolo sau fac deplasări de serviciu, aceştia preferă să se alimenteze la staţiile celei mai mari reţele. Calitatea carburanţilor este normală, astfel încât, nici pierderi de putere, şi nici careva defecte nu le-au înregistrat. Sursele mai spun că exportul lor este realizat din Belarus.

Între timp amintim: (video) Valabil de la 1 mai. Şoferii din Moldova trebuie să aibă Carte Verde sau RCA local pentru a intra în RMN

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/