(video) Toyota lansează pe piață modelul Land Cruiser 70 modernizat, inclusiv în varianta cu trei uși

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota lansează pe piață modelul LC 70 modernizat, prezentat la început de august în paralel cu noul LC Prado. Acasă în Japonia este valabil doar în format cu cinci uși și cinci locuri, un turbodiesel de 2.8 litri cu injecție directă (204 CP/500 Nm), o cutie de viteze automată Flex Lockup Super Intelligent cu șase trepte, tracțiune integrală part-time și un rezervor de motorină de 130 de litri.

Singura echipare mai include diferențiale blocabile electronic, o suspensie mai bună, sisteme electronice precum: Vehicle Stability Control (VSC), Active Traction Control (A-TRC), Hill Start Assist Control (HAC), and Downhill Assist Control (DAC); un Back Monitor și suita Toyota Safety Sense, pe lângă altele.

Prețul de start al modelului în Japonia este echivalentul a 29.600 de euro, existând oportunitatea de a-l deține și în bază de abonament lunar (282 euro). Toyota intenționează să producă lunar pentru piața locală minimum 400 de unități.

În același timp, divizia Toyota Customizing & Development a prezentat un set de modificări pentru LC 70 sub marca JAOS Selected by Modellista. Pachetul include bare de protecție modificate, elemente de protecție sub caroserie din oțel ștanțat în partea frontală/posterioară, elemente LED suplimentare, un portbagaj expediționar pe acoperiș, jante speciale de 18 inchi, covorașe specifice, comenzi interioare cu LED-uri, benzi decorative cu textură de lemn, etc.

În paralel cu lansarea în vânzare în Japonia, modelul a apărut cu volan pe stânga în Orientul Mijlociu. Modernizarea mașinii în specificație arabă a urmat același scenariu, dar nu a fost lipsită de caracteristici locale interesante.

De exemplu, o nuanță bej-nisipoasă a interiorului este arătată pentru prima dată. Celelalte lucruri familiare sunt un nou grup de instrumente, un sistem multimedia cu ecran tactil (în două mărimi) și suport Apple CarPlay/Android Auto, porturi USB, volan cu butoane, etc.

Curios este că versiunea cu trei uși va fi un exclusiv pentru clienții arabi. Modelul măsoară doar 4.235 mm (cu 640 mm mai scurt decât originalul cu cinci uși). Interiorul este conceput pentru cinci pasageri, iar dezavantajul ar fi volumul rezervorului de combustibil, redus de la 130 la 90 de litri.

Sub capota mașinii arabe se află doar un binecunoscut benzinar natural aspirat 1GR-FE. Un astfel de motor a fost instalat încă din anul 2009, fiind vorba despre un V6 de 4.0 litri cu sistem de distribuție Dual VVT-i și 228 CP/360 Nm (amintim în context că modelul australian poate avea și un diesel V8 de 4.5 litri cu 205 CP/430 Nm + cutie manuală în cinci trepte). Iar dacă anterior motorul V6 putea fi cuplat doar la o cutie manuală, acum se oferă și una automată cu șase trepte. Tracțiunea integrală rămâne una de tip part-time.

Toyota Land Cruiser 70 cu trei uși este deja disponibil pentru comandă în Emiratele Arabe Unite, la un preț de start care este echivalentul a 42.120 de euro. Varianta cu cinci uși costă cel puțin 44.600 de euro, echivalentul din suma în dirhami.

Cmentariile sunt închise