Scandal în Ucraina. Vameşii de la frontiera cu Ungaria “nu ar fi observat” valize cu 28.8 milioane de dolari şi 1.3 milioane euro cash

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Biroul de Stat de Investigații a Ucrainei a deschis un proces penal după ce a primit informații că Anastasia Kotvitskaia, soția fostului deputat Igor Kotvitskii, numit mâna dreaptă (partener de afaceri) a fostului ministru de Interne Arsen Avakov, ar fi trecut cu ușurință frontiera ţării fără a declara milioane de dolari şi euro în numerar. Anchetatorii se ocupă acum de analiza şi verificarea tuturor informațiilor, scrie Pravda.

Conform detaliilor din presa ucraineană, pe 14 martie, un Opel Vivaro a ajuns la punctul de trecere Vîlok al frontierei transcarpatice. La volan, precum și unul dintre pasageri erau cetățeni ai Ungariei. Alți pasageri ar fi fost Anastasia Kotvitskaia și mama ei, Galina Kucer. La trecerea frontierei ucrainene aceste persoane nu au avut ce declara, iar vameșii ucraineni nu au inspectat lucrurile (bagajele).

Cu toate acestea, potrivit unor surse, ulterior s-a dovedit că Kotvitskaia, deja pe teritoriul punctului de trecere Tiszabecs din Ungaria, ar fi declarat 28.8 milioane de dolari și 1.3 milioane de euro în numerar. O fotografie cu valizele pline cu bani au ajuns în spațiul online abia ieri, însă o sursă oficială a acesteia nu am putut să o găsim nici chiar noi.

Omul de afaceri Seyar Kurşutov a scris pe Facebook că Kotvitskaia a fost obligată să declare aceste milioane doar pentru că vama maghiară le-a găsit, în timp ce vameșii ucraineni “nu au observat” valizele pline cu bani. Aceeaşi opinie o are şi deputatul Evghen Șevcenko.

De cealaltă parte, Igor Kotvitskii însuși, pe pagina sa de Facebook, a negat totul și a numit această informație un fals, cerând să i se prezinte acte sau alte probe care să confirme sumele pretins declarate de soţia sa. Politicianul susţine că banii săi ar continua să fie depozitați în băncile ucrainene, iar soţia i se află fizic alături, notează Obozrevateli.

Cmentariile sunt închise