Scumpirea benzinei 95 se oprește? Cât vor costa carburanții miercuri, 15 iunie

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tarifele plafon la carburanţi, anunţate astăzi de ANRE pentru ziua de mâine, trebuie să remarcăm că sunt cele mai mici în termeni de majorare din ultima săptămână!

Din 8 iunie, preţurile au început să urce în medie cu 50 de bani zilnic, însă pentru mâine sunt programate scumpiri mai “uşoare”, să spunem aşa. Oare să fie un semn al apropierii unei curbe descrescătoare a preţurilor?

Aşadar, benzina 95 va costa miercuri, 15 iunie, cu doar nouă bani mai mult. Motorina standard se va scumpi cu 33 de bani, nu mai mult.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata