(video) Cel puţin 10 TIR-uri, dar şi o ambulanţă, deblocate din nămeţi în sudul ţării

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe parcursul zilei de 28 ianuarie, angajații IGSU din sudul țării au intervenit în mai multe situații, după ce mai multe vehicule de mare tonaj au rămas blocate în urma ninsorilor abundente.

Unsprezece tiruri au fost tractate de pompierii și polițiștii din sud, după ce acestea s-au împotmolit în apropiere de punctul de trecere a frontierei Reni – Giuirgiulești. Au sărit în ajutor şi unii proprietari de maşini de teren.

Despre careva drumuri blocate pentru circulaţie în continuare nu se anunţă prin canale oficiale! Dar există restricţii temporare pentru camionagii.

La fața locului angajații IGSU și IGP au acordat tot sprijinul necesar pentru ca şoferii de TIR să-și poată continua drumul. Mai mult, angajații IGSU în comun cu cei de la IGP și IGPF au deblocat traseul spre punctul de frontieră Giurgiulești – Galați, pentru ca transportul să nu rămână împotmolit.

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în Taraclia, unde o ambulanță care venea de la pacient a rămas blocată pe traseu. La fața locului au intervenit angajații IGSU, care au reușit să scoată ambulanța din nămeți.

În acest context IGSU amintește că a fost emisă o avertizare meteo de precipitații, izolat în sud puternice, predominant sub formă de ninsori. Astfel, salvatorii atenționează oamenii despre riscul consecințelor condițiilor complicate ale vremii.

Salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip, dar și lanțuri antiderapante. Mai mult, ar fi bine să se asigure că rezervorul de combustibil este plin și sistemul de încălzire funcționează eficient.

Totodată, angajații IGSU recomandă ca bateria telefonului să fie permanent încărcată, iar pornirea la drum să se facă doar după ce persoanele s-au echipat cu haine calde de iarnă.

Pe drumul de centură a Comratului deocamdată nu s-a curăţat nimic:

VIDEO: Martor ocular, Daniel

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/