Se menţine un flux majorat de călători în vama Leuşeni. Câte persoane şi maşini au părăsit ieri Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Începând din această dimineaţă şi până la această oră, în PTF Leușeni se activează în regim sporit pentru degajarea circulației transfrontaliere. Pe direcția ieșire din R. Moldova se atestă flux majorat de călători și mijloace de transport, fiind utilizate/deschise tocmai şapte benzi, deşi noaptea nu a fost trafic dens.

Poliţia de Frontieră recomandă călătorilor înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde (022 259 717) sau să verifice online situația prin intermediul camerelor video. Camere au şi cei de la Serviciul Vamal.

Conform datelor statistice, în ultimele 24 de ore, fluxul de persoane a constituit 44.841 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 27.198 traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini (aici se numără şi moldoveni care se prezintă cu altă cetăţenie/paşaport) – 27.368, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 17.473!

Cea mai activă frontieră a fost cea cu România – 29.113 traversări, la granița moldo-ucraineană fiind semnalate 9.015 treceri, iar pe frontiera aeriană 6.713 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

  • PTF Leușeni – 13.138 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 7.795 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Chișinău – 6.713 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 3.028 traversări persoane;
  • PTF Cahul – 2.837 traversări persoane;

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 8.988 treceri, dintre care 4.359 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1.443 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

Fluxul mare de persoane se datorează faptului că mulţi moldoveni şi-au luat liber pentru a merge într-o vacanţă, însă mai mulţi pleacă înapoi la muncă sau studii în statele UE.

Iată şi un raport al Serviciului Vamal, privind autovehiculele care au traversat posturile vamale în ultimele 24 de ore:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/