Se va crea un precedent? Franța va impune curând câteva reguli pentru toate reclamele auto

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Autoritățile franceze vor obliga autorii reclamelor auto să menționeze în acestea metode de deplasare alternative şi mai puțin dăunătoare mediului, precum mersul cu bicicleta sau mersul pe jos. 

France24 scrie că vor fi oferite companiilor de publicitate şi respectiv producătorilor auto trei opțiuni la alegere, iar cerința ar trebui să intre în vigoare deja în luna martie a acestui an.

În Franţa, atunci când face publicitate unei mașini, producătorul va trebui să menționeze în videoclip sau mesaj una dintre cele trei alternative acceptabile. Acestea sunt: utilizarea automobilului în comun, transportul public pentru călătoriile de zi cu zi, fie mersul cu bicicleta sau mersul pe jos pentru călătorii scurte.

În plus, producătorii vor fi obligați să indice cantitatea de emisii nocive ale unui anumit model în reclamele lor. Cerința se va aplica tuturor tipurilor de publicitate tipărită, la televizor sau pe internet. Aceste mesaje sunt de așteptat să motiveze potențialii cumpărători de mașini să ia în considerare opțiuni de deplasare mai ecologice.

Reprezentanții francezi ai unor companii auto intervievate de France24 și-au exprimat disponibilitatea de a respecta noile cerințe și au remarcat că trecerea la transportul cu zero emisii este inevitabilă. S-a observat însă că noile cerințe nu fac o diferență clară între mașinile cu motoare cu combustie internă și electrice.

Tot cei de la France24 spun că din 2028 va fi interzisă în Franța publicitatea vehiculelor care emit mai mult de 123 de grame de CO2 per kilometru în atmosferă. Multe crossovere populare s-ar putea încă număra printre ele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata