Şeful Renault cere FIA să permită vehiculelor electrice să concureze în raliuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a cerut Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) să permită modelelor electrice să concureze în raliuri, astfel încât noul Renault R5 Turbo 3E al producătorului auto francez, prezentat la Salonul auto de la Paris, să poată participa la curse, transmite Reuters.

Maşina – desenată de Laurens van den Acker – are aproape 400 de cai putere prin intermediul a două motoare electrice şi este până acum un simplu prototip, produs numai în scopuri demonstrative. Totuşi, ar putea fi dezvoltat suplimentar pentru a fi folosit la raliuri, dacă se schimbă reglementările, pentru a-i permite să poată participa la curse.

„Aproape am găsit soluţia tehnică pentru a face asta, trebuie doar să-i găsim locul în buget. Dar dacă afacerea merge mai bine decât ne-am aşteptat, poate ne-am putea permită să o dezvoltăm. Ar fi perfect să-l facem vârful gamei la Renault.

Visul este să luptăm într-un campionat mondial de raliuri. Deci FIA ar trebui să revizuiască reglementările pentru a autoriza vehiculele pur electrice.”

În contextul Salonului Auto de la Paris, ediția din acest an care s-a încheiat duminică, 23 octombrie, aflaţi că evenimentul a fost vizitat şi de către președintele francez Emmanuel Macron. Presa din occident spune că a petrecut şi o vreme în standul celor de la BYD. Ceea ce a văzut l-a impresionat și a făcut două declarații puternice.

În primul rând, Franța va trece complet la vehicule electrice până în 2035. Și în al doilea rând, că „în fața concurenței venite din SUA și China în domeniul vehiculelor electrice, Europa trebuie să se trezească și să ia măsuri decisive pentru a răspunde”.

Cmentariile sunt închise