Şi ce dacă au plecat toţi? Acum ruşii îşi vor putea importa paralel inclusiv maşini Renault sau Dacia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ministerul Industriei și Comerțului al Federației Ruse a extins lista mărcilor ale căror mașini sunt permise de a fi aduse în ţară prin aşa-zisa procedură de import paralel legalizată oficial, adică fără permisiunea deținătorilor de drepturi de autor și ocolind canalele oficiale de distribuție.

Această listă a fost aprobată pentru prima dată în mai 2022, iar acum au fost adăugate mărcile Citroen, Peugeot, Opel, Ford, ISUZU, Hyundai, Genesis, KIA, Mazda, Hino, Renault și chiar Dacia! Documentul cu lista extinsă așteaptă acum aprobarea de către Ministerul Justiției al Federației Ruse.

Legalizarea aşa-zisului import paralel a fost anunțată la sfârșitul lunii martie din 2022, ca răspuns rapid la sancţiunile occidentului după invazia Rusiei în Ucraina, dar şi companiilor care fie au plecat de pe piaţa rusă, fie şi-au sistat activitatea.

Astfel spus, produsele enumerate în lista de mărci pot fi importate în Rusia fără permisiunea deținătorilor drepturilor de autor, astfel că rușilor le este în cot de sancțiuni din afară sau de careva supărări.

Potrivit Serviciului Vamal al Federației Ruse, de la introducerea acestui regim volumul produselor importate a depășit în valoare 20 de miliarde de dolari!

După cum precizează Ministerul rus al Industriei și Comerțului, există criterii clare pentru includerea sau excluderea unei mărci din listă. Dacă o companie a părăsit piața rusă, a oprit livrările și a închis producția în Rusia, atunci intră pe listă. Dacă partenerii străini își îndeplinesc obligațiile contractuale, produsele lor sunt prezentate în cantități suficiente pe piață și sunt furnizate întreprinderilor rusești, marca este exclusă din listă.

Cmentariile sunt închise