Sistemul de navigaţie şi cheia-breloc a maşinilor Tesla au devenit opţiuni cu plată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla a încetat să mai ofere acces gratuit pe viață la sistemul de navigație din mașinile sale electrice. Acum proprietarii vor trebui să plătească în plus pentru el, dar abia după ce mașina împlinește vârsta de opt ani. Pachetul Standard Connectivity a fost o caracteristică emblematică a maşinilor Tesla în industria auto. Includea de asemenea trafic de date nelimitat!

În 2018, Tesla a început să ofere un nou pachet plătit Premium Connectivity pentru a accesa unele dintre funcțiile care necesită mai mult trafic internet. De atunci, proprietarii de Tesla au trebuit să decidă dacă vor să plătească 10 dolari pe lună. În caz contrar rămâneau doar cu navigaţie.

Iar din vara lui 2021 producătorul auto a lansat o actualizare de software pentru a le permite proprietarilor să folosească hotspot-urile Wi-Fi ale telefoanelor în timpul conducerii, ca o alternativă la conectivitatea LTE din maşină.

Accesul complet gratuit la sistemul de navigaţie este anulat pentru toate mașinile produse după 20 iulie 2022 şi cele făcute până la 9 ianuarie 2020. Interesant este că numai pentru mașinile care au părăsit liniile de asamblare între 9 ianuarie 2020 și 20 iulie 2022, sistemul va rămâne complet gratuit indiferent de vârsta electromobilului.

Conform noilor reguli, abonamentul va trebui plătit după primii opt ani de utilizare gratuită. Standard Connectivity este inclus în vehicul fără costuri suplimentare, timp de opt ani începând din prima zi în care vehiculul este livrat ca nou de către Tesla. Dacă se va cumpăra o Tesla rulată, posesorul va fi notificat cu privire la cât timp mai este valabil pachetul.

După cum am scris mai sus, pachetul standard include doar sistem de navigaţie. Cu toate acestea, pachetul premium extins de 10 USD/lună sau 99 USD/an este mai atractiv. Include, de asemenea, un browser de internet, acces la streaming video și o afișare a traficului în timp real, printre altele. Statisticile arată că majoritatea cumpărătorilor Tesla aleg anume funcționalitatea avansată.

Amintim că sistemele multimedia ale mașinilor electrice americane nu sunt compatibile cu Android Auto sau Apple CarPlay. Prin urmare, navigația obișnuită rămâne singura modalitate de a include un itinerar şi a urmări indicaţiile pe bord. Singura alternativă este telefonul şoferului.

Apropo, încă o noutate ar fi că din luna iulie Model S şi Model X vin fără cheie-breloc, anterior oferită standard. Cei care doresc să primească o aibă pe lângă aplicația pentru smartphone vor trebui să plătească suplimentar 175 de dolari. Decizia Tesla nu se datorează lipsei de componente electronice, ci mai degrabă statisticilor care au arătat că posesorii nu prea au folosit-o, preferând cheia digitală din telefon. Prin urmare, Tesla se așteaptă să reducă volumul producției sale și, prin urmare volumul deșeurilor tehnologice proprii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/