Situaţie fără precedent! Un grup de microbiști din Scoţia a intrat în Republica Moldova ilegal, fără control la frontieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Situaţie fără precedent! În seara zilei de ieri, la punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, un microbuz cu mai mulți microbiști din Scoția a intrat pe teritoriul Republicii Moldova fără vreun control la vamă!

Deocamdată nu se cunoaşte numărul total al pasagerilor din autovehicul, însă deschide.md scrie că ar fi vorba despre un microbuz de model Volkswagen, cu plăcuțe de înmatriculare din România (B 311 MOS).

Acesta ar fi trecut prin segmentul unde se verifică vehiculele care transportă mărfuri și s-a deplasat nestingherit mai departe, iar polițiștii de frontieră l-ar fi observat prea târziu. Aceștia l-au somat pe șofer să se oprească, dar acesta nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea!

Poliția de Frontieră ne-a putut confirma incidentul cu privire la un autovehicul cu pasageri care a traversat frontiera fără autorizarea de rigoare. În prezent se întreprind un șir de măsuri privind identificarea microbuzului și depistarea persoanelor din el.

De menționat că în punctul de trecere a frontierei Leușeni au loc în prezent lucrările de reparație, fapt care face dificilă orientarea şi deplasarea prin PTF. Astfel, la intrarea în punctul de trecere conducătorul auto a poziționat microbuzul pe direcția dedicată transportului marfar, fără să-l oprească la linia de control. Ulterior, a părăsit teritoriul punctului de trecere, cu deplasarea spre interiorul țării.

În context, conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii circumstanțelor pe caz.

Cel mai probabil suporterii au venit la Chișinău pentru a urmări meciul care se joacă în această seară pe stadionul Zimbru între naționalele de fotbal ale Republicii Moldova și Scoției, în cadrul Campionatului Mondial 2022.

„Ceea ce s-a întâmplat poate servi drept motiv de reținere și chiar de inițiere a unei cercetări penale!”

Raisa Novițchi, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/