Skoda Fabia Combi nu va mai exista

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Noua generație Skoda Fabia va fi produsă doar în formatul deja lansat – hatchback. Colegii de la auto.cz afirmă acest lucru cu referire la textul unei scrisori trimise de conducerea companiei către angajații săi.

În mesaj se menţionează că motivul refuzului lansării modelului Fabia Combi sunt standardele ecologice europene stricte.

Conducerea companiei a spus că tranziția iminentă către standardul Euro 7, care este numit unul extrem de strict, obligă Skoda să accelereze tranziția la vehiculele electrice.

Prin urmare, compania nu numai că grăbește dezvoltarea unor noi mijloace de transport, ci și se vede forţată să abandoneze o serie de modele cu motoare cu ardere internă mai rapid decât se planificase iniţial. În același timp, alte „victime” ale noii politici, pe lângă Fabia Combi, nu au fost încă numiți.

Anterior, Skoda dorea deja să renunțe la acest model, invocând cererea scăzută de pe piață pentru break-urile compacte. Cu toate acestea, atât la sfârșitul anului trecut, cât și la momentul premierei noii Fabia în această primăvară, conducerea mărcii a anunțat că va aduce în continuare pe piață varianta utilitară, deși mult mai târziu decât hatchback-ul.

După cum am menţionat anterior, popularitatea scăzută a mașinilor din acest segment a fost un alt factor care a forțat Skoda să înceteze să mai scrie biografia lui Fabia Combi. Se susține că dezvoltarea unei noi versiuni a platformei MQB-A0 cu o consolă posterioară mărită va necesita investiții prea serioase, a căror rambursare pe fondul necesității adaptării modelului la Euro 7 este pusă la îndoială.

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata