Șoferii beți și-au luat concediu?! Acum ies în evidență cei care nu-şi cuplează centurile de siguranță

Şoferii beţi şi-au luat concediu pe timp de caniculă, ori au ştiut cum să evite să dea ochii cu polițiștii?! Cea mai recentă statistică de weekend ne spune că în total au fost prinși doar şase astfel de conducători auto, comparativ cu zeci şi zeci depistați anterior!

Lăsând glumele la o parte, este îmbucurător faptul că aceste cifre scad, însă de-ar fi asta singura problemă în trafic… Se poate observa acum un alt fenomen şi să fie acesta motivat de căldura de afară, ori de indiferența faţă de propria siguranţă?

Din cele peste 2.200 încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, care au fost depistate şi în privința cărora au fost întocmite procese-verbale, 151 au fost pentru elementara necuplare a centurii de siguranţă!

Însă în topul încălcărilor rămâne depășirea limitei de viteză – 1.776 de şoferi au apăsat mai intens pe accelerator şi asta se referă doar la cei care au putut fi depistați, în realitate numărul fiind mult mai mare!

Alte 285 de procese verbale s-au întocmit pentru încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier.

Acestea, dar şi alte abateri de la normele legale, rămân a fi în continuare principalele cauze de producere a accidentelor rutiere!

Cmentariile sunt închise