Ştiai asta? De ce în ţări din Asia de Est se obişnuieşte acoperirea roţilor maşinilor parcate cu bucăţi de lemn

Un fapt interesant care se poate observa foarte des în “cultura auto” din ţări ca Japonia sau China. Cei care au vizitat aceste state din Asia de Est, probabil, au atras atenția asupra faptului că, în unele orașe, proprietarii de automobile ţin să-şi acopere, în masă, roţile maşinilor cu nişte plăci.

Este evident că această practică a apărut dintr-un motiv oarecare şi răspunsul la acest mister este unul foarte simplu. Această decizie este dictată de o “amenințare blănoasă”.

FOTO: google.com.tw

Placaje, mici uşi, bucăţi de mese, bucăţi de scaun, la urma urmei şi huse – numai ce nu găsesc să folosească șoferii asiatici pentru a acoperi roțile mașinilor lor imediat după ce le parchează. Pare foarte ciudat. De fapt, aceste acțiuni au motive foarte specifice.

Poate v-aţi gândit deja că este un fel de truc pentru protecția împotriva dispozitivelor de blocare a poliţiei pentru parcare neregulamentară sau camionetelor de evacuare. Din păcate o bucată de placaj nu poate contribui în niciun fel la asta, ci numai respectarea tuturor regulilor locale.

Aceste plăci care acoperă roţile sunt necesare pentru a proteja mașina de animale! Ideea este că în ţările asiatice sunt cu mult mai mulţi câini decât ne putem noi imagina. Este vorba în primul rând despre animale fără stăpân, numărul cărora în unele orașe pot îngrozi un locuitor dintr-o ţară din Europa sau din fosta Uniune Sovietică. Acum să ne amintim ce face fiecare câine de obicei? Ştim foarte bine – îşi marchează teritoriul.

Pentru a marca teritoriile, câinii folosesc obiecte proeminente care stau pe pământ: copaci, pietre, piloni, dar şi roți de mașini (aşa se întâmplă şi în Moldova). Animalele concurează în mod constant pentru teritoriu și încearcă să înlocuiască “marcajele” altora cu ale lor proprii.

Şi acum răspunsul la întrebarea: pentru ce este nevoie de elementele de protecţie a roţilor? Pentru că urina animalelor duce în timp la coroziunea unor elemente ale jantelor, şi pentru că, din cauza temperaturilor înalte care sunt specifice multor oraşe din Asia de Est, la o temperatură medie de 20-30 de grade Celsius, suprafeţele marcate încep să miroasă foarte urât. Astfel, în cazul în care o roată de mașină este marcată de cel puțin trei câini, apoi, în câteva ore, lângă o astfel de maşină nu va fi doar dificil de apropiat, ci şi de stat în habitaclu.

Acesta este motivul pentru care șoferii, lăsând mașinile parcate, le acoperă roțile cu plăci pentru a oferi cel puțin o anumită protecție împotriva fenomenului. Apropo, astfel de plăci chiar pot fi cumpărate!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Sursă: novate.ru

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-sunt-animalele-periculoase-pentru-masini-catorva-caini-le-fost-pe-plac-un-sedan-toyota/

Videoclipul zilei: Un bărbat din Rusia îşi plimbă tigrii cu o Toyota Land Cruiser 200

https://autoblog.md/video-un-britanic-transformat-masina-prietenei-sale-intr-un-caine-motivul-este-unul-banal/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/