Ştiai asta? Motivul pentru care Porsche dezasamblează şi asamblează complet un Carrera GT de patru ori pe an

Peste ocean, în Porsche Experience Center din Atlanta, producătorul german are la păstrare unul din cele doar 1.270 de exemplare a modelului Carrera GT cu un scop special, dar şi neobişnuit.

The Drive scrie că supercarul iconic este dezasamblat şi asamblat complet, în medie, de patru ori pe an şi asta nu se întâmplă din cauza defecţiunilor des înregistrate. Automobilul serveşte mai degrabă pe post de simulator şi platformă pentru diferite exersări.

Porsche Carrera GT, care a fost considerată nava amiral a mărcii la începutul anilor 2000, a fost produsă doar timp de trei ani într-un număr limitat. Astfel, constructorul german consideră că dealerii companiei prin care s-au realizat toate aceste produse, ar trebui să fie gata în orice moment să le deservească pe cele care au supraviețuit până în ziua de azi.

Prin urmare, în centrul tehnic al companiei din Atlanta, se organizează sesiuni speciale de training cu privire la reparația modelului rar. Pentru a face acest lucru, centrul auto are un exemplar lansat în 2004, dar şi un singur inginer-instructor pe nume Bob Hamilton care se ocupă de predarea cursului.

Porsche Experience Center este singura locație de instruire a tehnicienilor Porsche din Statele Unite care include o clasă unde se învaţă toate aspectele cheie despre reparaţia modelului Carrera GT: de la îndepărtarea tuturor panourilor (inclusiv a celor de sub maşină), până la extragerea în siguranţă a motorului și înlocuirea ambreiajului.

De patru ori pe an el ţine prelegeri timp de patru zile pentru specialiștii tehnici ai centrelor de service, iar fiecare grup de “studenţi” nu poate include mai mult de şase persoane. În timpul antrenamentului, maşina este dezgolită aproape complet, inclusiv fiindu-i demontate panourile de caroserie din fibră de carbon.

În cei 16 ani de antrenamente acest Carrera GT, finisat în culoare GT Silver şi cu interior maro, a parcurs puțin peste 2.300 de kilometri, dar a fost “stricat” şi făcut la loc de tocmai 78 de ori!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/