SUA: S-a găsit un “Nurburgring” local, doar că din drumuri publice şi de peste 13 ori mai lung

Moldovenii care sunt stabiliţi în SUA îl pot încerca! În statul Indiana a fost identificat un “circuit” analogic “Iadului Verde” din Germania. Membrii clubului auto local au reuşit să formeze un traseu cu drumuri şi dealuri care imită aproximativ forma Nurburgring-ului.

Vezi şi: (video) Câte seturi de anvelope sunt necesare pentru a parcurge circuitul Nurburgring în derapaje

Colegii de la TheDrive scriu că versiunea americană a circuitului este mai lungă decât cea originală, însă avantajul este că de-a lungul traseului se pot găsi mai multe cafenele în care se găteşte “schweinefilet” – carne de porc preparată într-un mod special. De aici şi denumirea “pistei” – Schweinefiletring.

Lungimea totală a drumurilor care formează pe hartă un circuit este de puţin peste 281 de km. Pentru comparaţie, cea a circuitului german este de numai 20.8 km. Încă un avantaj al Schweinefiletring este că pe acesta se poate conduce gratuit şi în orice moment.

Vezi şi: (video) Împlinit, dar considerat nebun. Un bărbat şi-a amenajat un circuit pentru drifting în curtea casei

Harta circuitului Nurburgring-Nordschleife, inclusiv cu circuitul de Formula 1 în partea de jos

Phil Wehman, unul dintre creatorii traseului, a dezvăluit colegilor noştri cum a reușit să-l formeze:

“Într-o zi am deschis Google Earth fiind în căutarea unui traseu rutier pitoresc și am observat că o parte din reţeaua de drumuri a statului Indiana arată pe hartă şi de la înălţime ca şi circuitul Nurburgring. De exemplu, unul dintre segmente trece printr-o pădure frumoasă și conţine atât curbe ascuţite, cât şi diferenţe de altitudine, la fel ca şi pe bucla germană”.

Cu toate avantajele pe care le are, Schweinefiletring are un dezavantaj semnificativ: pe această “pistă” este imposibil de stabilit recorduri de timp şi de rulat cu viteză mare deoarece utilizatorii drumurilor trebuie să se conformeze regulilor de circulaţie rutieră.

Vezi şi: (video) Noul BMW X5 a luat cu asalt copia circuitului Monza, făcută 1:1 pe nisipurile deşertului Sahara

Cmentariile sunt închise