“Sunt încântat”: Reacţia lui Elon Musk după prezentarea noului Ford Mustang Mach-E

S-a spus mult despre modul în care Ford merge după Tesla odată cu lansarea noului Mustang Mach-E, dar CEO-ul Elon Musk pare să fie ok în această privinţă, deoarece este “încântat” de lansarea mașinii electrice rivale și chiar a adăugat că ar trebui încurajați şi alți producători auto să meargă pe această cale.

Amintim că în noaptea zilei de 18 octombrie (pe timp de zi în Los Angeles), Ford şi-a prezentat primul electromobil construit de la zero. Interesant este că s-a întâmplat pe teritoriul unui mic aerodrom privat din oraşul american, chiar peste gard de uzina SpaceX producătoare de rachete, în zonă aflându-se şi centrul de design Tesla.

Întrebat să comenteze acest lucru, Bill Ford, strănepotul lui Henry Ford, a spus jurnaliştilor cu un zâmbet larg că este “o simplă coincidenţă”.

Așa cum s-a vehiculat şi anterior, noul electromobil Mustang Mach-E a fost puternic inspirat de Tesla, iar cei de la Ford nu au fost timizi să spună că se duc după producătorul de mașini electrice și, în special, după viitorul Model Y. Rivalitatea între cele două companii datează de ani înainte ca Ford să investească mai serios în vehicule electrice.

Tesla și Ford au avut unele dispute cu privire la mărci comerciale și scheme de denumire. Ulterior, chiar a blocat Tesla să folosească numele “Model E” pentru sedanul său mijlociu care astăzi este numit Model 3. Musk a afirmat atunci mai în glumă, mai în serios, că Ford a ucis “sex-ul”, deoarece vehiculele Tesla s-ar fi identificat mai uşor prin iniţialele S-E-X (la care urma să se adauge şi Y).

S-a zvonit că Ford planifica să folosească denumirea “Model E” pentru primul său vehicul electric serios, dar a ajuns să îl numească “Mach-E”. Totuşi, directorul general al companiei Tesla se pare că nu mai poartă pică, deoarece şi aşa succesul liftback-ului compact este mare, şi a felicitat Ford după dezvăluirea de aseară:

Thanks, Elon. We couldn’t agree more. See you at the charging station!

— Ford Motor Company (@Ford) November 18, 2019

Drept reacţie, Ford a răspuns că este de acord cu mesajul lui Musk pe Twitter: “Mulțumim, Elon. Nu am putea fi de acord mai mult. Ne vedem la stația de încărcare!”

În ciuda conflictelor pe care le mai au, Musk a avut anterior numai lucruri bune de spus despre Ford. De exemplu, i-a felicitat că sunt singurul alt producător auto din SUA care nu a dat faliment în timpul crizei financiare din 2008.

Omul de afaceri deține, de asemenea, în principal vehicule Tesla pentru utilizare zilnică (Model S şi X), dar are în garaj şi două vehicule non-Tesla, unul dintre care este un Ford – Model T.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/